PC

A Treyarch stúdióvezetője, Mark Lamia közölte, hogy a Black Opsban nem lesz az EA Sport Online Passhez hasonló megoldás, mely csak egy kód, vagy használtan vett játék esetében egy token kifizetése után nyitja meg a multiplayer módot. Lamia elmondása szerint egy erős, folyamatosan támogatott multiplayer móddal fognak küzdeni az ellen, hogy a játékosok becseréljék a lemezeket, ennek azonban ellent mond az a tény, hogy jelen állás szerint semmilyen kooperatív játékmód nem kap helyet a játékban, pedig a World at War kampány co-opja és a MW2 Spec Ops módja nagy sikert aratott.

Így néz ki a női Hawkie:

Ez történt... (2010 - 36. hét)

A Battlefield: Bad Company 2 Vietnam ott lesz a jövő héten induló Tokyo Game Show-n.

Az Arcania: Gothic 4 kipróbálható verziója szeptember 24-én fog megjelenni PC-re és Xbox 360-ra.

A The Devil's Playground című single player pályára alapozva a Blizzard kiadta az első házi készítésű StarCraft 2 arénáját, a Burning Tide-ot, melyet természetesen bárki ingyenesen letölthet.

Ez történt... (2010 - 36. hét)Ez történt... (2010 - 36. hét)Ez történt... (2010 - 36. hét)

A csőd szélére került Realtime Worlds lehet, hogy megmenekül. A Develop magazin értesülései szerint az adminisztrációs státuszba került céget a jövő héten felvásárolja egy még ismeretlen vállalat.

Elindult a Steam Wallet bétája, ami nem más, mint egy virtuális pénztárca, ahova 5, 10, 25, 50, vagy 100 dollárt tehetünk fel, majd ennek felhasználásával vehetünk játékokat.

Új képek jelentek meg a Borderlands szeptember 28-án megjelenő tíz dolláros letölthető tartalmából, a Claptrap's New Robot Revolutionből.

Ez történt... (2010 - 36. hét)Ez történt... (2010 - 36. hét)Ez történt... (2010 - 36. hét)

Jövő hónapban egy új patch fog megjelenni a Borderlandshoz, mely plusz nyolc szintet és új fegyvereket ad a játékhoz, illetve finomít a játékmeneten, elsősorban a mordályokra koncentrálva.

A Runic Games közölte, hogy a Torchlight 2 teljes és ingyenes modtámogatással érkezik.

A Company of Heroes: Online egy újabb trailerrel jelentkezik, ezúttal a németekre koncentrálva.



A Rockstarral készített legfrissebb kérdezz-felelekből (Q&A) kiderült, hogy a GTA 3-trilógia, vagyis a GTA 3, a Vice City és a San Andreas még idén meg fog jelenni Macintoshra.

Megjelent az első kép a BioShock: Infinite főellenségéről, Handymanről.

Ez történt... (2010 - 36. hét)

Konzol

Gabe Newell eddig a PS3-at utálta, most pedig az Xbox Live ellen szólalt fel. Szerinte a rendszer frissítési metódusa egyszerűen katasztrofális, s ennek számlájára írható a Valve xboxos kudarca, vagyis az elhanyagolt Team Fortress 2. A cég a kezdetekben úgy gondolta, hogy valami változás következik majd be a szerintük tarthatatlan állapoton, ám csalódniuk kellett, így még most is mérgesek.

A Kinecttel a megjelenése napján még nem szkennelhetjük be a használati tárgyainkat úgy, mint az E3-as bemutatóban.

A Quantic Dream alapítója, David Cage a GamesIndustry.biz-nek adott interjújában a cége jövőjéről beszélt, s megemlítette, hogy több játékoshoz szeretnék eljuttatni a termékeiket, vagyis a következő program már nem biztos, hogy csak PlayStation 3-ra fog megjelenni.

Elkeserítően ronda a Gran Turismo 5 törésmodellje:

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Marvel vs Capcom 3 legújabb trailerében a Capcom oldalán bemutatkozik egy új harcos, aki nem más, mint Tron Bonne.



A Xbox angliai nagyfőnöke, Stephen McGill szerint a Halo: Reachből több példány fog elkelni, mint a Call of Duty: Black Opsból. Michael Pachter szerint azonban ez nem fog megtörténni. Meglátjuk, kinek lesz igaza...

Szeptember 21-én 55 dolláros árcédulával egy rózsaszín DualShock 3 kontroller fog megjelenni.

A Walmart oldalán megjelent a MAG 2, ám valószínűleg csak egy tévedésről van szó, hiszen az első részt fejlesztő Zipper Interactive jelenleg a SOCOM 4 fejlesztésével van elfoglalva...

...a szintén a Walmart weblapján feltűnt Team Ico kollekció viszont már sokkal inkább elképzelhető. Az áruház szerint a felújított Ico és Shadow of the Colossus 40 dolláros áron kerül majd forgalomba.

A LittleBigPlanet 2 legújabb trailerében bemutatkozik a játék egyik nagy újdonsága, a kilőhető kampó.



Az NBA 2K11 demója szeptember 14-én fog megjelenni Xbox 360 és PlayStation 3-ra, melyben egy öt perces negyedet játszatunk le profi fokozaton a Celtics vagy a Lakers játékosait irányítva.

Megjelent a War for Cybertron legújabb DLC-je. Tíz dollárért két új robotot (Dead End, Zeta Prime) és öt új pályát kapunk.



A varázslatos Machinarium az XGen Studios jóvoltából Nintendo Wii-re is el fog készülni, ám azt még nem tudjuk, hogy mikor.

Az EA Sports MMA demója szeptember 28-án fog megjelenni, benne a STRIKEFORCE jelenlegi nehézsúlyú bajnokával, Alistair Overeemmel és az exbirkózó Bobby Lashley-vel.

Pletyka

A Develop magazin úgy tudja, hogy Warren Spector átadta a Disneynek legújabb játékának terveit, mely a Deus Ex-széria szellemi örököse lesz.

A BioWare egy új játékon dolgozik, ami kizárólag hordozható konzolra fog megjelenni.

Egyéb

A massachusettsi egyetem hallgatóinak sikerült működésre bírniuk a Portált és a legutóbbi Flight Simulatort a Microsoft Surface nevezetű multi-touch asztalán. A bravúr egy új technológiának, a DREAM-nek (Dynamically Resizing Ergonomic and Multi-touch) köszönhető, mellyel a képernyőn egy meglepően pontosan működő analóg kar jeleníthető meg.



A Bethesda anyacége, a ZeniMax Media lefoglalta a Oblivion mozifilmre vonatkozó jogokat.

Ha elszánt gamer vagy és annyi pénzed van, hogy már nem tudsz mit kezdeni vele, a figyelmedbe ajánlom a Origin cég hibridgépeit. A 7669 dolláros alapverzió (!) a beépített Xbox Slim mellett egy vízhűtéses Core i7 processzort, 6 GB memóriát, két Nvidia GTX 480-at, 2, RAID O-ba kötött 50 GB-os SSD merevlemezt, valamint egy 2 TB-os normál HDD-t és egy Blu-ray írót tartalmaz, ám ha ez sem elég, van egy másik kiszerelés: 17.000 dollárért a Xbox mellett, kettő, szintén vízhűtéses, 4,3 GHz-re húzott Intel Xeon X5680 processzort, 12 GB memóriát és négy, SLI-be kötött EVGA GTX 480 videokártyát tartalmaz.

Ez történt... (2010 - 36. hét)

Street Fighter musical. No comment.





A 2010-es Penny Arcade Expót 67600 fő látogatta meg, ami rekord.

Ma 25 éves az eredeti Super Mario Bros.

Néhány Team Fortress 2 fegyver replikája:

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Íme egy összehasonlító videó arról, hogy milyen különbségek vannak az F1 2010-ben látható és való életben létező koreai F1-es aszfaltcsík között.





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Halo: Reach (szeptember 14.) - Xbox 360
  • All Round Hunter (szeptember 16.) - Xbox 360, Wii
  • Racket Sports (szeptember 16.) - PS3
  • Eldar Saga (szeptember 17.) - Wii
  • Sushi Go Round (szeptember 17.) - Wii, NDS
  • Dementium II (szeptember 17.) - NDS
  • Lost Horizon (szeptember 17.) - PC
  • UFC Undisputed 2010 (szeptember 17.) - PSP
  • NHL 11 (szeptember 17.) - Xbox 360, PS3
  • Patrician IV (szeptember 17.) - PC
  • Lionheart: Kings' Crusade (szeptember 17.) - PC
  • Phantasy Star Portable 2 (szeptember 17.) - PSP
  • Camp Rock: The Final Jam (szeptember 17.) - NDS
  • Kung Fu Rider (szeptember 17.) - PS3
  • Start the Party (szeptember 17.) - PS3
  • Sports Champions (szeptember 17.) - PS3
  • Last Window: The Secret of Cape West (szeptember 17.) - NDS