Jelenleg egyértelmű, hogy a mozikban mindent visz a Barbenheimer-láz, avagy a Barbie és az Oppenheimer olyan dupla-robbantást intézett a kasszáknál, amit még Teller Ede is megirigyelt volna. De a nyár további része sem marad üresen, elvégre a Gran Turismo éppen csak beszáguld a mozikba, miközben a Meg – Az őscápa folytatása szedi áldozatait. No, nem a valóságban, mármint véres húscafatokat hagyva a vízben, hanem a nézőtéren, ahol a kritikusok és polgári filmnézők között kialakult szadék ezúttal mélyebb, mint a Mariana-árok.

meg-2-the-trench-jason-statham-2.jpg

(Kép: Port.hu)

Úgy tűnik ugyanis, hogy a Marvel- és DC-filmekből és az egykaptafára gyártott mozgóképből mindenkinek elege van, bármi jöhet, ami a megszokottól eltérő, avagy egy történelmi dráma, egy rózsaszínbe bugyolált társadalomkritika és akár még egy szörnyfilm is kiválóan teljesíthet a kasszáknál. A Barbie és az Oppenheimer brutális bevételei után a Meg 2 immáron 100 millió dollár felett áll, amivel a költségeit vissza is hozza, és bár a kritikusok nem rajonganak érte, ez a nézőket egyáltalán nem zavarja, mivel kifejezetten érdekli őket az óriáscápás Zs film. Mondjuk, nem is értem, mit vártak a kritikusok, elvégre már az első epizód sem volt egy shakespeare-i mű, így azt is előre el lehetett könyvelni, hogy a folytatása sem lesz okosabb vagy jobb.

Hozzá kell tenni, hogy a szörnyfilmeket mindig is szerették az emberek, még akkor is, ha nem túlzottan vehetők komolyan, és ez alól láthatóan Jason Statham filmje sem kivétel. Függetlenül attól, hogy a Rotten Tomatoes-on az értékelése jelenleg 27%-on áll. Te hány százalékot adnál a filmre? Egyébként pedig melyik a kedvenc B kategóriás szörnyfilmed?