Exodus from the Earth részletek 2016-ban járunk. Az emberiség azt hitte, évezredei vannak még hátra a bolygó lepusztulásáig, ám idáig imádott égitestünk, a Nap közbeszólt: elérte azt a fázist, amit a csillagoknál csak "vörös óriásnak" becéznek, iszonyatos hőt sugároz bolygónk felé, amelynek hatására a planéta lassan, de biztosan lakhatatlan pokollá válik. Az emberiség tehát felköti a nadrágszíjat, és elhatározza, hogy megment mindent, ami neki fontos - azaz saját magát. Mr. Crizby vezetésével az A.X. Corporation áll neki a munkának, ami az elvándorlással jár - a cég a legnagyobb űrharcfejlesztő csoport, de otthon vannak a genetikában is, tehát minden adott a meglehetősen kétes sikerhez. Eleinte minden jól megy, a vállalat a kozmoszt veszi górcső alá, feladata pedig nem más, mint hogy elérje, hogy deli fajunk túlélje a "világváltást".

Exodus from the Earth részletek Minden szépen is alakul, egy űrhajó rábukkan egy földszerű planétára, ám, mielőtt részleteket tudhatnának meg róla, John Rick - az expedíció vezetője - egyszerűen eltűnik. Az "Intelligence Agency" előhalássza a legtökösebb emberét - Franket, csak így, vezetéknév nélkül - hogy ugyan derítse már ki, mi történt az emberrel, aki rátalált a bolygóra, meg ha már belejött, menjen el a Föld 2-re, és szaglásszon körbe, egyáltalán létezik-e a hely, és miért olyan fontos a társaságnak, hogy az összes létfontosságú információ titokban maradjon a planétáról.

Exodus from the Earth részletek A programban az akció két helyszínen játszódik: a közeljövőben a Földön, és egy ismeretlen bolygón, szokatlan körülmények és tájak között. Menet közben a játékos találkozik mindenféle más karakterrel: robotokkal, kiborgokkal, és mutánsokkal. Küldetéseket oldhat meg, miközben megpróbál a végére járni, vajon az új bolygó tényleg alkalmas-e az életre. Lenyűgöző vizuális effektusok, valós fizikai motor, elpusztítható objektumok, változatos karakterek és sok minden más vár reánk majd egyszer. A játék trailere betekintést enged a játékmenetbe, úgyhogy aki kíváncsi lett, az a képek után szedje le a videót is!