A héten Ewan McGregor csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán, és az vitathatatlan, hogy kijárt neki ez az elismerés. A skót színész a kilencvenes években kezdett felfelé lépdelni a ranglétrán, majd a Star Wars előzménytrilógiájának köszönhetően vált sztárrá Obi-Wan Kenobi szerepében – azóta is számtalan remek filmben játszott, viszont legikonikusabb karakterét sem hagyta magára, a 2022-es Kenobi sorozatban újra eljátszotta a bölcs Jedi mestert. Az eddig sem volt titok, hogy McGregor nagyon kedveli a figurát, és egy, a hollywoodi csillaga kapcsán adott interjúban ismét elmondta, hogy nagyon szívesen visszatérne még a messzi-messzi galaxisba.

A színész a Varietynek idézte fel, hogy kezdetben nem volt könnyű dolga Obi-Wanként, mivel egy olyan karakter fiatalabb verzióját kellett eljátszania, akit korábban a legendaként számon tartott Alec Guinness formált meg, ráadásul az akkor még gyerekcipőben járó zöld/kék háttér gyakori használata is megnehezítette a forgatást. És a többi színészhez hasonlóan McGregornak sem volt még semmiféle tapasztalta arról, hogyan kell ilyen körülmények között dolgozni. „Mindig ugyanakkora felelősség, hogy hihető legyen az ember a karakter bőrében. A Star Wars világában a technológia még a kezdeti szakaszában járt, és a zöld háttér nem segítette a színészt.”

jtf-ff-002555.jpg

A lap egyúttal Hayden Christensent is meginterjúvolta. A színész A klónok támadásában és A Sith-ek bosszújában játszotta el Kenobi tanítványát, Anakin Skywalkert, akiből – mint azt mindenki tudja – az események végére Darth Vader lett. Christensen elmondta, hogy McGregor a szerepéhez hasonlóan a színfalak mögött is igazi mentorként viselkedett. „Tényleg a szárnyai alá vett. Könnyű elveszni a technológiában az ilyen filmek készítése közben. De ő mindig visszairányított ahhoz, hogy milyen érzelmi aspektusai vannak annak, amit csinálunk” – magyarázta a színész, aki az Obi-Wan sorozat kedvéért McGregorral együtt tért vissza a Star Warsba, és azóta az Ahsoka első évadában is láthattuk. Persze ő sem zárkózik el attól, hogy később még feltűnjön a franchise-ban.

McGregor egyébként a Star Warsban végzett munkája legizgalmasabb részének máig azt tartja, hogy a szerep megszerzésekor mélyebben is elmerülhetett Alec Guinness filmográfiájában, mivel úgy akarta életre kelteni a karaktert, ahogy Guinness játszotta volna fiatalon. „Még most, a sorozatban is személyes kihívásnak tekintettem ezt. Ha egy felvétel egy kicsit megidézi őt, boldog vagyok. Nagyon remélem, hogy csinálhatunk még egy filmet vagy sorozatot. Aközött, amikor abbahagytuk a sorozatot, és amikor Alec Guinness feltűnik a színen Anakin Skywalkerrel, szerintem van még pár sztori, amit el lehet mesélni.

A borítókép forrása: Screenrant