Ewan McGregor a héten megkapta a jól megérdemelt csillagát a hollywoodi hírességek sétányán. A skót színész pályája a kilencvenes években kezdett felfelé ívelni a Trainspotting miatt, majd a Star Wars előzménytrilógiájának köszönhetően vált sztárra, amelyben Obi-Wan Kenobi fiatal verzióját személyesítette meg. McGregor neve annyira összeforrt a karakterrel, hogy a figura saját sorozatában újra eljátszotta a bölcs Jedi mestert, de a lassan harminc esztendős karrierje alatt ezen kívül is számos remek filmben tűnt fel.

ewan-mcgregor-family-walk-of-fame-ceremony-091224-e478718d047a4d28bc3edfc32a3c4fa6.jpg

Az eseményen részt vett az Anakin Skywalkert alakító Hayden Christensen is, aki McGregorra egyfajta mentorként és testvérként tekint: „Ő a legjobb Jedi mester, akit egy padawan kívánhat.” A színész ezután visszaemlékezett A klónok támadása 2002-es forgatására, ahol először találkoztak: „Egy igazi barát, aki később levágta mindkét lábamat, és otthagyott egy vulkán szélén.

McGregor továbbá azt is elmondta, hogy a hírességek sétányán elhelyezett csillaga alig pár méterre található a néhai Star Wars-színész, Carrie Fisher csillagától: „Annyira meghatódtam, hogy közel kerülhettem régi barátomhoz, Carrie Fisherhez ezen a sétányon. Ez nekem is rengeteget jelent.” Leia hercegnő megszemélyesítője egyébként 2023-ban kapott csillagot, méghozzá a nemzetközi Star Wars-napon, május 4-én.

A borítókép forrása: The Hollywood Reporter