Megérkezett az Európai Unió Bíróságának hivatalos sajtóközleménye, melyben a világ tudtára adják, hogy a digitális úton vásárolt szoftverek továbbadása minden vásároló alanyi joga, amit a kiadók nem korlátozhatnak. Szó szerint így hangzik az érintett passzus:

"Egy szoftver kiadója nem akadályozhatja meg »használt«, internetről letöltött terméke továbbadását. Amennyiben a végfelhasználói szerződésben további korlátozásokat szabnak meg, a kiadó akkor sem szólhat bele a továbbadásba." -- írja a hivatalos anyag.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Steam és az Origin, illetve a többi hasonló online szolgáltatás licencszerződéseinek továbbadásról szóló passzusai nálunk nem érvényesek, így aki leszed valamit a példában szereplő oldalakról, az igenis eladhatja őket, mint használt termékét.

Hogy erre miként reagál a Valve és az EA, egyelőre kérdéses, bár valószínű, hogy valamilyen úton-módon megkerülik a törvényt, hisz ez egyik digitális disztribútornak sem lenne jó (e téren egyébként a GOG lehet minta az EU szerint megfelelő szabályozásra, hisz a DRM mentes programokat tovább lehet adni szabadon).