Kis lépésekben ugyan, de már halad a God of War-film előkészülete. Ebben a pillanatban is Marcus Dunstan és Patrick Melton a produkció forgatókönyvének átírásán dolgozik, miközben a stúdió nagy valószínűséggel egy rendezőt, illetve lehetséges főszereplőket keres.

Patrick Meltontól megtudtuk, hogy a 150 millió dolláros költségvetéssel tervezett film bizonyos pontokon hasonlítani fog Christopher Nolan Batman-trilógiájára, de csak abban az értelemben, hogy Kratost egy hihető, emberi karakterként ábrázolják. A film első fél órája így a főszereplő eredetével és családjával foglalkozik majd, hogy miután Spárta szellemeként megindítja bosszúhadjáratát a háború istene ellen, pontosan tudjuk és érezzük, hogy mit miért csinál. Ez elsősorban azért kell, hogy a nézők szimpatizáljanak a főszereplővel, másrészt pedig azért, hogy a kidolgozott Kratos helyt tudjon állni az esetleges folytatásokban is.

Az írópáros másik fontos terve, hogy aktívabb szerepet szánjanak a főellenségnek. Elmondásuk szerint a játékban Athén megtámadásán kívül igazából semmit sem csinált Árész, a filmben viszont már provokatívabb lesz; az ő karakterét is elmélyítik, hogy fenyegető ellenfél lehessen.