• Kevin Feige mind a hat eredeti Bosszúállót megölte volna
  • Russo szerint a Végjáték játékideje is kevés lett volna ahhoz, hogy méltó búcsút kapjanak
  • És a nézők sem tudták volna feldolgozni hirtelen valamennyiük távozását

Máig borzolja a rajongók kedélyeit, amikor J.K. Rowlingnak épp kedve támad felsorolni, hogy az elhunytakon kívül hány további karakter halálát tervezte még az utolsó Harry Potter regény írása közben. Hasonló vallomással állt elő most Joe Russo, aki testvérével, Anthony-vel készítette a Bosszúállók harmadik és negyedik epizódját. (Ismeretes, hogy a Végjátékban Scarlett Johansson Fekete Özvegye és Robert Downey Jr. Vasembere is eltávozott.)

A rendező elmondása szerint a Marvel elnöke, Kevin Feige eredetileg egy Toy Story 3-at idéző finálét szorgalmazott, aminek eredményeként mind a hat eredeti Bosszúálló életét vesztette volna. Russoék végül okos érveléssel „mentették meg” a túlélőket. Szerintük a játékidő nem engedett elég teret arra, hogy mindannyian méltó búcsút kapjanak, ráadásul a nézőknek sem lett volna alkalmuk arra, hogy kimenjenek a moziból és feldolgozzák a látottakat.

A ScreenRant értékelése szerint jobb is, hogy nem túlzsúfolt és tragikus filmmel búcsúzott a Harmadik Fázis. Ellenben a Thor: Love and Thunder, a tervezett Hulk film és a Sólyomszem sorozat megfelelő lehetőséget nyújt arra, hogy több klasszikus szuperhőstől elbúcsúzzunk. A magunk részéről nem vennénk mérget rá, hogy a soron következő művekben tényleg elköszönünk előbbi karakterektől. Akárhogyan is, ti melyik Bosszúállókat látnátok szívesen újra a vásznon?

avengers-endgame-poster-top.jpg(A kép forrása: Entertainment Weekly)

A NEGYEDIK FÁZIS FILMJEI