Mintha egy Grand Theft Auto játékba léptünk volna be: a floridai Liberty Ammunition cég a Halo játéksorozat nevével fémjelezett töltényeket árul Halo-Point néven -- probléma viszont, hogy erre semmi engedélyük. Az egészet talán még meg is úszták volna, hiszen egy nagyon kicsi, nem nagyon ismert cégről van szó, de mikor a termékük feltűnt a Discovery Channel Dual Survival című műsorában, nemcsak a játékosok kapták fel a fejüket, hanem a jogokat birtokló Microsoft is. A cég egészen biztosan meg fog tenni mindent annak érdekében, hogy a legnépszerűbb sorozatuk neve ne legyen kapcsolatban valódi töltényekkel, különösen a közelmúlt eseményei után.

Érdekességek a hétvégére

Közelít a BioShock: Infinite megjelenése, s noha a legújabb rész nem a víz alatti utópiában játszódik, mégis érdemes lehet visszalátogatnunk -- ezt most meg is tehetjük egy, az eddigi játékokat, azok kiegészítőit, s néhány extrát tartalmazó csomagnak köszönhetően. A felhozatalban a második részhez megjelent, korábban PlayStation 3-exkluzív Challenge Rooms Packot, a Sinclair Solutions Tester és a Rapture Metro multiplayer bővítményt, a The Protector Trialst, és a történetet kiegészítő Minerva's Den DLC-t kapjuk. Ezeken felül a dobozban lapul még a Museum of Orphaned Concepts eddig sosem látott művészi munkákkal megtömve, illetve egy exkluzív BioShock: Infinite témájú matricacsomaghoz is hozzájutunk. A BioShock: Ultimate Rapture Edition egyelőre csak Észak-Amerikában lesz megvásárolható január 14-től Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra 30 dollárért.

Számtalan példát láttunk már arra, hogy milyen könnyű elrontani egy cosplay ruhát, de ha a tehetség szorgalommal párosul, nagyszerű végeredmények születnek. Ezúttal most két ilyen lenyűgöző öltözéket is bemutatunk: az első Crystal Graziano Shepard-páncélja, ami a megszólalásig hasonlít az eredetire, de ugyanez mondható el Kevin Isaac Clarke-felszereléséről is.



Érdekességek a hétvégéreÉrdekességek a hétvégéreÉrdekességek a hétvégére

Ha már a cosplay témájánál tartunk, nem szabad elfeledkezni arról, hogy egy jó ruha mellé kell egy hiteles fegyver is, aki pedig idén a BioShock: Infinite főszereplőjének szeretne beöltözni, annak muszáj beszereznie a NECA által készített, 80 dollárt kóstáló Sky-Hook replikát.



A Zynga nyilvánosságra hozta a FarmVille 2 eddigi működése során gyűjtött statisztikákat, melyekből talán az a legérdekesebb, hogy Vatikánvárosban 17 ember rendszeresen gondozza a virtuális farmját -- ugyanakkor, ha a Pápának lehet twittere, akkor ezen sem kell meglepődnünk.

Érdekességek a hétvégére
A képre kattintva a teljes anyag megtekinthető.

Érkezett egy magányos GTA V művészi munka, melyben a három főszereplőnk szemléli meg egy kocsi csomagtartójának tartalmát. Ha tetszik a kép, akkor a hivatalos oldalon különböző méretekben is letölthetitek, mondjuk háttérképnek.

Érdekességek a hétvégére

A Namco Bandai játéktermekre koncentráló fele, a Namco azon dolgozik, hogy a játéktermeket és az éttermeket ízlésesen összeházasítsák. A Level 256 néven futó projekt már egy ideje formálódik, s a madarak azt csiripelik, hogy az elsők közt Kansas Cityben és Chicagóban nyílnának meg ezek a felső kategóriájú, európai bisztrókra hajazó épületek, ahol nem csak jóllakni lehet, hanem új csúcsot is dönteni valamilyen játékban.

Szobrocskákból sosem elég, így nem is mehetünk el Sideshow legújabb prémiumterméke mellett, ami Nathan Drake-et örökíti meg. Az alkotás árát még nem tudjuk, de az alábbi, a gyártás részleteit bemutató videóból kiindulva várhatóan pár száz dollárral könnyebb lesz a pénztárcánk, ha beneveznünk erre a tényleg gyönyörű, nagy odafigyeléssel elkészített darabra.



A Mass Effect 3 befejezése körüli balhé már régen lecsengett, de ha te még csak most fejezted be a játékot, vagy szeretnél feltépni néhány sebet, akkor a figyelmedbe ajánlom ezt a több mint másfél órás elemzést. Ebéd utánra pont jó lesz.