A hét videója

Ezen a héten a legjobb videónak járó jelképes díjat a Skyrim: Journey's End című alkotásnak jár, részben azért, mert a minimális történetét igényesen sikerült megvalósítani, másrészt pedig azért, mert csupán 100 dollárt költöttek a kosztümökre. Ez zsebpénz más, hasonló projektek költségvetéséhez viszonyítva, itt azonban a lehető legtöbbet hozták ki belőle -- ehhez persze az is kellett, hogy nem sok szereplő látható a filmben.

A történet egyébként arról szól, hogy a legendás Dragonborn egy necromancerrel és annak élőhalott csatlósaival ütközik meg egy gyönyörű havas erdőségben, remekül passzoló zene társaságában.

Maradva még egy kicsit The Elder Scrolls Skyrim témájánál, ki kell térnünk arra is, hogy az elmúlt napokban egy impresszív mod jelent meg. A Falskaar egy teljesen új földrészt, kilenc főküldetést és 17 mellékmissziót hoz, ezen felül pedig új tárgyakat, varázslatokat is használhatunk, sőt még az NPC-k is teljes szinkront kaptak.

Mindezt egy 19 éves srác, Alexander J. Velicky készítette el egy mintegy 100 fős csapat segítségével; a munkáját textúrázók, szinkronszínészek és írók segítették, a végső simításokat azonban már ő végezte el -- a mod elkészítése nagyjából egy évébe telt, s abban bízik, hogy ennek segítségével bekerülhet a Bethesda csapatába. Szerintünk jó esélye van erre.

A DayZ (konzolos verzió nincs kizárva) kegyetlen egy játék tud lenni; ha nem vagyunk elég elővigyázatosak, hamar a fűbe harapunk, de még ha óvatosak vagyunk is, akkor sem biztos, hogy huzamosabb ideig túlélünk. Az előttünk álló hatalmas világ tele van veszélyekkel, a térkép némelyik pontja azonban a megszokottnál is durvább, így ezeket érdemes elkerülni. És hogy melyek ezek a területek? Az alábbi térkép segít, megmutatva, hol halnak meg a leggyakrabban az emberek.

Érdekességek a hétvégére -- végigjátszva

Heti cosplay: Miss Sinister Cosplay, vagyis Tracie Garrison nemrégiben a Street Fighter sorozatból (a héten lett bejelentve az Ultra Street Fighter 4) ismert Sagatnak öltözött be, s noha a gyengébbik nemet képviseli, Sagat pedig férfi, a képek láttán nem nagyon tudunk haragudni emiatt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Eddig valahogy elkerülte a figyelmem az, hogy van egy olyan sorozat, ami a Super Mario világát és a Call of Duty: Modern Warfare sorozatot keresztezi, ráadásul már a harmadik résznél tartanak. Sebaj, most pótolom a hiányosságomat, bemutatva a frissen megjelent harmadik részt, ami tovább görgeti Mario és Luigi vérben tocsogó kalandját. Az első rész itt nézhető meg, emitt pedig a második epizód.

A SourceRuns Team bebizonyította, hogy mindösszesen másfél óra alatt teljesíteni lehet a Half-Life 2 kampányát. A világrekordnak számító teljesítmény elérésén 600 napot dolgoztak, s a játékot 200 szekcióban teljesítették több csapattag részvételével. Az alábbi videó bemutatja, milyen trükköket és rövidítéseseket használtak az impresszív végigjátszáshoz.