Érdekességek a hétvégére a rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója:

Be kell látni, hogy a téli olimpia nem örvend akkora érdeklődésnek, mint a nyári testvére, sőt gyakran viccek tárgyát képzik eme játékok -- idén sem úszta meg az esemény a vicceket, sőt most különösen könnyű préda volt a rendezés körülményei miatt.

A játékos témában a legjobban elkészített paródia a timtimfed YouTube csatornához köthető, melynek gazdája kiválóan ötvözte a gyorskorcsolyát a Mario Kart legszemetebb húzásaival, a többszörösére emelve az egyébként önmagában is izgalmas sportot.

Úgy látszik, az Aperture Science vezetése egy idő után unalmassá tud válni, hiszen GLaDOS mellékállásban a NASA-t segítve igyekszik a fiatalokat megtanítani a fisszió és fúzió közötti különbségekre.

A Flappy Bird-őrület csak nem akar csillapodni, hiszen sorban jönnek az újabb és újabb variációk ebben a témában. Az egyik ilyen friss alkotás a Flappy Bird Lament, ami egy kicsit másképpen közelíti meg a divatot, mégpedig a játék készítője, Dong Nguyen szemszögéből. Az ingyenes programban absztrakt ábrázolásban kísérhetjük nyomon a játék elkészítésének folyamatát, a sikert, majd az azt követő álmatlanságot, keserűséget, végül pedig a világsiker program törlését.

Még egy kis Flappy Bird. Két kínai mérnök elkészített egy olyan robotot, ami hibátlanul tudja játszani az idegösszeroppanást kiváltó játékot.  Az eszköz elkészítése mindösszesen négy napot vett igénybe, ami nem meglepő, hiszen viszonylag egyszerű felépítésről van szó: egy mezei webkamera figyeli a képernyőt, a külön megírt program pedig ebből meg tudja határozni, mikor kell megérinteni a képernyőt, amit egy régi merevlemezből kiszerelt motor és egy stylus tesz meg helyettünk. Íme:

Mindig is kíváncsi voltál, hogyan néz ki egy FPS játék főszereplője, kinek arcát eperlekvár csapkodja, nincs lába és nyilvánvalóan hülye pozícióban tartja a millió fegyverét? Nos, végre itt egy szemléltető ábra, amiből megtudhatjátok a szörnyű igazságot.

fps-kicsi.jpg

Kattintásra a teljes kép látható.

Japánban a múlt héten megjelent a PS4, s ha azt gondoltátok, hogy nem bukkantak fel fura alakok a nagy alkalomból, akkor nagyot tévedtetek. Bemutatkozik a PlayStation Move-ember, akinek öltözete már-már művészi szintet karcolgat, bár az arcán inkább a szuicid gondolatokkal vegyülő megbánás látható.

ps4-playstation-move.jpg

Van egy kis probléma a Battlefield 4 Second Assault DLC-ben felújított pályákkal, nevesen az, hogy a kifutók rejtélyes módon rövidre sikerültek, ami sokaknak áthidalhatatlan gondot jelent a felszállásnál.

Minden bizonnyal ez a legcivilizáltabb beszélgetés nem csak a Call of Duty multiplayer módjának, hanem a teljes Xbox One fennállásának történelmében.

Már csak a srác reakciója miatt is megéri megnézni azt a videót, amiben egy lehetetlen találatot vitt végbe a GTA 5 multiplayer módjában.