Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

A PixelStormFilms a héten a Video Game Takeover című alkotással jelentkezett, amiben kedvenc játékaink elpusztítják a szobát, s noha a látványvilág nem az igazi, simán ennek adom a hét legjobbja címet.

A Neversoft többé már nem létezik, mint önálló csapat, beleolvadtak az Infinity Wardba, hogy továbbfolytassák a Call of Duty-sorozat kalapálást, amivel egyébként is sokat foglalkoztak az elmúlt években. Egy húszéves stúdiótól búcsúztunk tehát a héten, amelynek elsősorban a Tony Hawk-szériát és jó pár Guitar Hero-játékot köszönhetünk -- a búcsú pedig meglepően őrültre sikerült. Az utolsó nap alkalmából ugyanis a stúdió készíttetett egy óriás másolatot a Neversoft ikonjáról, a botra tűzött szemgolyóról, s ez rituális jelleggel felgyújtották -- és ha ez még nem volna elég, minden dolgozó kapott egy ajándéktárgyat, mégpedig egy vadászkést, rajta a stúdió emblémájával. Na, így kell tisztességesen elbúcsúztatni egy veterán csapatot!

neversoft-temetes.jpg

neversoft-kes.jpg

Szép-szép ez a PS4, letisztult, de mégis tiszteletet parancsoló formavilág, s elegáns kialakítás éke lehet a nappalinak -- de mi van azokkal, akik szépérzék nélkül születtek, és szeretnének valami ótvar ronda gépet a házukba? Szerencsére a Sony rájuk is gondolt, mikor a Disney-vel közreműködve elkészítették ezt. Az ára 425 dollár lesz, s csak Japánban fog megjelenni.

ps4-frozen.jpg

A harmadik Saxxy Awards győztesei látogatást tehettek a Valve főhadiszállásán, s ahogy azt kell, egy rakás képet készítettek az ipar nagy kedvencének helyiségeiről, ám sajnos Half-Life 3-at, Portal 3-at vagy Left 4 Dead 3-at sehol sem láttak -- azért érdemes megnézni a galériát.

10-yuxkgte.jpg

Dan Hibikinek nem volt jó napja: hiába gyűrte le Parát és Cerét a Skullgirlsben, egy rejtélyes és elsőre megmagyarázhatatlan üzenet fogadta, amit Twitteren el is küldött a játék fejlesztőinek, mondván, ők biztos tudják, mit jelent ez, elvégre ők készítették. Nos, a Reverge Labs tudta mit jelent a szöveg: azt, hogy aki ezt látja, az ellopta a terméket. Ezt szóvá is tették Twitteren, amit Hibiki azzal magyarázott, hogy csak ki akarta próbálni a játékot, mielőtt megveszi, sőt valójában meg is vette PS3-ra, vagyis mégsem, mert a GameStop nem árulta digitálisan, ő meg nem akart kimozdulni otthonról, de Steamre egészen biztosan beszerzi. Szóval hebegett-habogott, még kínosabb helyzetbe hozva magát, de végül a Skullgirls fejlesztői nem lettek idegesek, az egész esetet elnézték a srácnak -- azért jelezték, hogy vegye meg később, ha teheti.

skullgirls-warez.png

Annak ellenére, hogy lesz igazi, élőszereplős, sok pénzből készült Splinter Cell-film, egy rajongói csoport, az Atomic Productions mégis nekiállt megvalósítani a saját tervét arról, hogy a képernyőink előtt jelenjen meg hús-vér valójában Sam Fisher. A mű a The Splinter Cell nevet kapta, s hősünk korai éveit mutatja majd be, azokat a missziókat, amiket azelőtt teljesített, hogy csatlakozott volna a Third Echelonhoz. Megjelenési dátum még nincs, de kedvcsináló van, íme: