Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója:

Szegény Snipernek nincs szerencsére, pedig semmi mást nem akar csak reggelizni egy jót, de aztán elszalad a hűtője, elrabolja egy madár a mekis kajáját és még le is tartóztatják -- rosszabb nem is lehetne egy fáradt, egészen biztosan hétfő reggel.

A videót egyébként Callegos Yavolitaknak köszönhetjük, aki kiváló munkát végezett az animációk terén. A többi videója a YouTube csatornáján nézhető.

Lee az elő példa arra, hogy soha-soha nem szabad feladni, küzdeni kell, bármennyire is rossz a helyzet. Lee az izomsorvadás egy változatával él együtt, ami fokozatosan elveszi tőle a mozgás képességét; emberünk ma már ágyhoz kötötté vált, s a karját is alig tudja mozgatni, de nem mondott le a hobbijáról, a játékokról, hiszen életének jelentős részét ezzel töltötte. Elhatározta hát, hogy játszani fog a GTA 5-tel, a SpecialEffect csapata pedig lehetővé is tette ezt neki, egy kis örömöt hozva napjaiba, illetve visszaállítva egy olyan elemet az életéből, ami régen megszokott és természetes volt.

A Top Gear egyik legjobb epizódja volt, mikor megpróbáltak űrrepülőt faragni egy Reliant Robin típusú, háromkerekű kocsiból -- a mutatvány persze nem sikerült, legalábbis a valóságban nem, de a Kerbal Space Program segítségével ez is összejött. A kunszt Z1-M4N-nak sikerült, aki tovább dolgozik a modellen, hogy -- az eredeti elképzelés szerint -- többször használható űrsikló legyen a csotrogányból.

kerbal-space-program-top-gear.jpg

Onnan tudod, hogy a Pokémon készítő teljesen kifogytak az ötletekből, ha az egyik frissen bemutatkozott szörnyecske egy kard. Igen, se láb, se kéz, egy kard. Az ő neve Honedge, s tökéletesen alkalmas arra, hogy a Man at Arms kovácsai egy igazi fegyvert készítsenek belőle. Íme:

Jimmy Kimmel későesti talkshow-jának kedvelt szegmense az Unnecessary Censorship, melynek lényege, hogy olyan szövegrészeket vagy képrészleteket cenzúráznak, amik egyébként nem szorulnak erre, ezzel nagyon vicces jeleneteket teremtve. Ezt Kimmelék főleg tévés és filmes anyagoknál vetik be, de természetesen az internet népe tovább viszi a fáklyát, s örömmel jelenthetjük, hogy játékokban is működik a formula, elég csak megnézni, mint csinált NormalDifficulty a The Last of Usszal.

A Screen Junkies elsősorban filmekkel foglalkozik, de néhanapján videojátékokra is kitérnek, ezúttal például a Mario Kartra, amit kegyetlen őszinteséggel szednek darabjaira. Szerinted igazuk van?

A kizárólag multiplayer móddal rendelkező Titanfall tartalmaz némi szólista kampányt is, ám ez annyira nyúlfarknyi, s igazából lényegtelen, hogy ha mindent meg akarsz tudni a konfliktus hátteréről, elég csak megnézni az alábbi videót, ami nagyjából másfél perc alatt összefoglalja a fontosabb tudnivalókat.