A hét videója

A hét videója ezúttal nem kapcsolódik szorosan a játékvilághoz, de nem tudtam elmenni mellette, ugyanis profi munkát lehet látni, s ha kicsit csalok, azt mondhatom, hogy biztos a Mirror’s Edge előtt tisztelegtek a srácok -- ezzel már el is árultam a videó témáját, ami a parkour, mégpedig annak belső nézetből mutatott változata.

Őrült trükkök itt nincsenek, de ez nem baj, ugyanis a megvalósítást mindenért kárpótol. A tetőkön való ugrálás belső nézetből mutatva egészen szédítőre sikerült, a hab a tortán pedig az, hogy a készítők valahogyan megoldották azt, hogy a felvétel nézhető is legyen, tehát ne rázkódjon úgy, mint egy Paul Greengrass akciófilm.

A fémmegmunkálásnál kevés férfiasabb dolog van, főleg akkor, ha ezt a tudást fegyverek készítésére használja az ember. Itt jön képbe a Man at Arms csatorna, ahol már nem az első fiktív fegyvert hozzák létre a pontosan ilyen munkára szakosodott kovácsmesterek. Ők aztán nem finomkodnak, a kész szépségekkel tényleg lehet pusztítani, amit ki is hangsúlyoznak minden videójukban.

A csapat ezúttal a rajongók kérésének eleget téve a Skyrim egyik komolyabb fegyverét, az ork fejszét készítette el, amiben acél és bronz harmóniája alkot egy tiszteletet parancsoló, a játékban látható eredeti gyilkolószerszámhoz szinte tökéletesen hasonlító bestiát.

Az Ars Technica kutatása szerint nincs olyan nagy különbség a Microsoft következő generációs konzolja és az előd árszabása között. Az inflációt figyelembe véve arra jutottak, hogy mai áron számolva a 2005-ben megjelent Xbox 360 csak 23 dollárral volt olcsóbb, mint a most 500 dolláros áron startoló Xbox One, ugyanakkor a PS4 magasan veri az elődöt, mely ma 696 dollárba kerülne. És melyik volt a legdrágább asztali konzol? Ez a cím a 3DO-nak jár, mely ma 1127 dollárba kerülne. 

consolechart1.png

A YouTube kommentszekciója valahogy kihozza az emberekből a legrosszabbat, vagy szimplán a net legostobább embereit vonzza magához. Bármi is legyen az igazság, a lényeg az, hogy végtelen mennyiségű szórakozást biztosíthat a hozzászólások olvasgatása, ha az ember meglátja bennük a szépséget -- a Shesellssheshells csatorna meglátta, s készíti is szépen sorban a leghülyébb megjegyzéseknek örök emléket állító videóit.

A friss anyagban egy kicsit megkésve ugyan, de az E3 tükrében született kommentek kapták a főszerepet, s természetesen az eredmény most sem maradt el.

Kis lépésekkel ugyan, de egyre közelebb kerülünk a Star Trek sorozatban látott virtuális valóság szobához, eme végcél elérésében pedig az Omni jelenti az eddigi legkomolyabb fejlődést. Egy minden irányba működő futópadszerűségről van szó, ami egy Oculus Rift segítségével a játék világába teleportál minket -- már csak azt kell megoldani, hogy kevésbé legyen idétlen a szerkezet használata.

Az alábbi videóban először láthatjuk, milyen a multiplayer két Omni segítségével, a választott játék pedig a Minecraft.

Egyelőre még kevés dolgot tudunk a Cyberpunk 2077-ről, ez azonban nem jelenti azt, hogy a rajongók ne készíthetnének szebbnél szebb alkotásokat a játékhoz kapcsolódóan. Ilyen remek munka az alábbi galériában megtekinthető replika, mely a játék bemutatkozó videójában látott fegyvert másolta le, nagyon jól.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!