A hét videója

Nagyon csábító minden új konzolgeneráció kezdete, hiszen a gyártók az eget és a földet megígérik a leendő vásárlóknak, új játékokat és érdekes lehetőségeket bemutatva -- ám nem szabad bedőlni a marketingnek, ugyanis nem olyan jó első nap megvenni az egyik vagy másik friss konzolt. Szoftveres hibák várhatók, a játékokból sincs elég, kis türelemmel pedig később olcsóbban is megszerezhető a gép. Legalábbis ezt mondja az alábbi videó, ami a következő konzolgeneráció startjának veszélyére figyelmeztet.

A hordozható játékok egyre nagyobb teret hódítanak, de nem a hagyományos marokkonzolokon, hanem sokkal inkább az okostelefonokon. Az Apple egy hatalmas üzletet alakított ki abból, hogy az iEszközein milliónyi játéhoz lehet hozzáférni, ezt a sikert pedig valószínűleg minden rivális is látja, köztük a Microsoft is. A redmondi cégnek azonban nincs hordozható konzolja, van viszont egy bejáratott neve az Xbox képében és egy mobilos operációs rendszere, a céljuk pedig bevallottan egy egységes termékskála kialakítása -- a T3 csapata ezen a vonalon elindulva felvázolta nekünk, milyen lenne, ha a Microsoft készítene egy Xbox okostelefont.

A portál elképzelése szerint az eszköz kinézetre az Xbox One vonásait követné, s bizonyos funkciókban is lennénk rokoni szálak, mint például a Kinect-kompatibilis kamera, vagy az, hogy maga a telefon egy második képernyőként használható Xbox One játékokhoz.

Nagyon jó rajongói Half-Life 3 trailer érkezett, de most már igazán szeretnénk a hivatalos bejelentést hallani.

A játékvilág egyik ikonikus fegyvere a Half-Life 2-ben bemutatkozott Gravity Gun, melynél talán nincs is hasznosabb mordály, elvégre védekezésre, támadásra, s platformfeladványok megoldására is alkalmas, ráadásul túltöltve még inkább pusztító. Nem csoda tehát, hogy sokak kedvence, s az sem, hogy szép számmal vannak videók a témában -- most hoztunk kettőt is.

Az első anyagban a fegyver úgymond eredetét láthatjuk, azt az alkalmat, mikor először sikerült élesben kipróbálni, mire képes az idegen eredetű kristály által hajtott találmány…

…a második videóban pedig azt láthatjuk, hogy ki nyerne: az, akinél egy Gravity Gun van, vagy az, aki egy Portal Gunnal operál.

Egyszerűen gyönyörű Final Fantasy rajongói posztereket találtam az All Games Beta portálon. Nézzétek csak! 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Nem először és nem is utoljára szerepel az Érdekességek közt a Man at Arms sorozat, hiszen a kovácsmesterek gyakran készítenek játékos témájú alkotásokat, másrészt pedig nagyon király dolog ám a kovácsolás és úgy egyébként is a fémmegmunkálás. Ezen a héten a Legend of Zelda-sorozat híres kardja, a Master Sword van terítéken, melynek hiteles és nem mellesleg pusztító replikáját sikerült elkészíteni.

A Gaming Heads bemutatta az új Portal 2 replikáját, mely ismét egy automata ágyú, de ezúttal nem a klasszikus fehér színekben pompázik, hanem „napfelkelte” stílust kapott. A 40 cm magas, mozgásérzékelő és hangokat is kiadó, télen megjelenő díszből összesen 350 darab készül, az ára pedig 325 dollár.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!