A hét videója

Az E3 keretében a Nintendo a saját rendezvényén egyebek mellett bejelentette: jön az új Super Smash Bros. játék, ami már önmagában is örömhír, de a játékosok ebben is megtalálták azt az elemet, amiből végtelen mennyiségű viccet csinálhatnak.

Aki követte a bejelentést az tudja, hogy az új játékban a megszokott karakterek mellé jön két új kihívó: az egyik a klasszikus Mega Man, míg a másik a mifelénk kevésbé ismert, de nyugatabbra nagyon is kedvelt Villager az Animal Crossing szériából. Utóbbi beindított valamit az emberekben, ugyanis a karakter szűnni nem akaró mosolya egy pszichopata képét vázolja fel, s ez egy Nintendo-játékban az öröm végtelen forrása lehet.

Az alábbi videó egyike a rengeteg ilyen alkotásnak, amik csendes gyilkosként mutatják be a szegény ártatlan Villagert. Kíváncsi lennék, hogy a Nintendo vajon számolt-e egy ilyen reakcióval, mert ha igen, az zseniális ötlet a részükről.

A keresőmotorok hasznos funkciója az, hogy az elkezdett szöveget igyekeznek már ezelőtt kiegészíteni a várható kérdésre, mielőtt még azt begépelnénk. Ez sokszor meggyorsítja a keresést, de sokkal gyakoribb azt, hogy vicces eredmények születnek -- ez történt most is az Xbox One kapcsán.

Aki a Google keresőjébe beírja azt, hogy „The Xbox One is”, a szolgáltatás automatikus javaslatai közt nem éppen hízelgő jelzők szerepelnek, köztük az, hogy a konzol csúnya, egy vicc és az, hogy drága. Ellenben, ha a Microsoft birtokában lévő Bing keresőbe írjuk be az említett szöveget, már azt kapjuk, hogy az Xbox One lenyűgöző. Egyéb hozzáfűznivaló ehhez azt hiszem nem is kell.

Érdekességek a hétvégére -- macskák és falusiak

Azért szeretem nagyon az internetet, mert bármilyen hülyeség megtörténhet, csak várni kell. Arra például szerintem senki sem számított, hogy egyszer lesz egy Street Fighter paródia macskák főszereplésével, a világháló azonban imádja ezeket a házi kedvenceket, s így tényleg csak idő kérdése volt, hogy elkészüljön a mű. A Cat Fighter videót a The Pet Collective csapata hozta el nekünk, akiknek dicséret jár azért, hogy bölcsen maradtak a kétdimenziós megközelítés és a szinte stop motion animáció mellett, ezzel pontosan úgy belőve a gagyiság-faktort, hogy vicces legyen.

Van úgy, hogy valamit csak dalban lehet elmondani -- én ugyan nem tenném, de kétségtelenül van ilyen. Jimmy Fallon szerencsére nálam bátrabb, és a késő esti beszélgetős műsorában énekelt egy keveset arról, hogy mily csodás a World of WarCraft. A szépen lassan, de teljesen a játékosok irányába elmozduló adás eme jelenetében Fallon mellett Felicia Day és sok más, a játékvilággal kapcsolatba hozható személy vett részt a klasszikus We are the World átköltésében. 

Na jó, hát erre nem kellett sokat várni: a napokban bejelentésre került, hogy jön az első erotikus játék az Oculus Riftre. A program a Wicked Paradise címet kapta, s nem kevesebbet ígér, mint hogy ez lesz a világ első erotikus virtuális valóság kalandjátéka, melyben nemcsak a karaktert nézünk, hanem mi vagyunk a főszereplő, akinek minden földi jóból kijut majd.

Érdekesség, hogy a hivatalos oldalon leírtak szerint a programon az ipar igazi veteránjai dolgoznak, akik korábban a  Rage, a Call of Duty széria, a Lost Planet, a Madden és PlanetSide 2 munkálataiban vettek részt. Vajon mi kell ahhoz, hogy híres franchise-ok után egy szexjátékra nyergeljen át valaki?

Érdekességek a hétvégére -- macskák és falusiak