Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videói

25 éve, 1989. április 21-én jelent meg Japánban a legendás Game Boy széria indító modellje, így nem csoda, hogy mostanában egymást érik a visszatekintések minden idők egyik legnépszerűbb, több mint 100 millió példányban értékesített kézi konzoljáról.

A megemlékezések sorát a VSauce3 és a Did You Know Gaming kezdte: előbbi a már megszokott módon szétszerelte a hardvert, miközben különböző technikai adatokkal kápráztatott el minket, utóbbi pedig tágabb értelemben beszélt a konzolról és annak pályafutásáról.

A harmadik személy, aki a konzolt vette elő, az nem más, mint David Friedman volt, aki most hozta nyilvánosságra azokat a képeket, amiket 14 évvel korábban, a Game Boy kamerájával (volt egy ilyen kiegészítője a gépnek) készített New Yorkról. Mind csodálatos.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A 80-as években még nem voltak annyira felkapottak a videojátékok, mint mostanában, de már érezhető volt a mozgolódás, főleg a játéktermekben, ahol az egyik őrületet a Pac-Man jelentette. A híradások természetesen be is számoltak erről a micsodáról, ám mikor részletekte is kellett bocsátkozni, akkor már sok riporternek beletört a bicskája a szellemeket evő figuráról szóló játékba. Íme a legjobb bemutatók, ahogy azt csak a 80-as években tudták megcsinálni.

A héten megjelent a Wolfenstein: The New Order, s mint azt sokan tudjátok, egy, az FPS zsáner nagyapjának tekinthető játék legújabb részével gazdagodtunk -- ám a Wolfenstein nem a 3D-vel kezdte meg útját, hiszen korábban is volt már nácivadászat, igaz, két, teljesen másképpen festő játék formájában. Ezekről, valamint a sorozat teljes pályafutásáról hallhattok most a Polygon rövid visszatekintésében, s ki tudja, talán még valami újat is megtudtok.

SethBling sok érdekességet csinált már a Minecraftban, de a kedvencem mindenképpen az egyik frissebb alkotása, miben egy működő, minden lényeges szempontból hiteles csillagkaput készített. Komolyan, forog a gyűrű, az ékzárakat kódolja, sőt még az eseményhorizont is úgy jelenik meg, ahogy annak kell -- egyedül csak Jack O’Neill élcelődő megjegyzései hiányoznak, de azokat már odaképzelem.

Ha már úgyis harcolnak egymással a pokémonok, miért ne tennék ezt meg rendesen, véresen? -- gondolta magában Adrian Jensen (nem rokona Adamnek), majd elkészítette az alábbi videót.

Minden rendben van a világgal, mikor dönthetek úgy, hogy a League of Legend meccsemet Snoop Dogg bőrében akarom teljesíteni. Tánc, füves mozdulatok, minden van, csak az nem, hogy ezt más is lássa, ez ugyanis egy tisztán kozmetikai mod. Így kell telepíteni.