Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

Egy egyszerű viccből indult, de a rajongók annyira követelték, hogy az Inside Gaming megcsinálta a beígért Assassin's Creed musicalt! Íme:

Köztudott, hogy a Civilization-sorozatban nem érdemes újat húzni Gandhival, mert gondolkodás nélkül atomot dob rád, ami eléggé ellentmondásos, ismerve ezt a történelmi figurát. Nos, nem a Firaxis értelmezte teljesen félre a történelemkönyveket, hanem programhiba következtében alakult mindez így.

A játékban minden vezető egy tízes skálán mozgó agresszióértékkel rendelkezik, ami két ponttal csökken, amint az adott civilizáció eléri a demokráciát -- ez szépen is működik, kivéve Gandhi esetében, aki a sorozat legelső részében az agressziót mutató skálán egyes, tehát a legszelídebb alapértékkel kezdett, s a demokrácia megjelenése után ez az érték tovább csökkent kettőt, de nem mínuszba ment, hanem a számláló átfordult, és 255-re állt be. A tízes skálán tehát 255-ös agressziója volt Gandhinak, így aztán bátran dobálta a bombákat és támadta azt, akit ért.

Ez persze a modern játékokban már nincs jelen, de amolyan mém lett a dologból, s a Firaxis meg is tartotta ennek az agressziónak egy részét azzal, hogy az atombombákra vonatkozó érték Gandhinál a legmagasabb, 12, míg az ezt követő legnagyobb egy nyolcas, az átlag pedig hat.

Talán még emlékeztek a Biting Elbows bandára, aki két, teljes egészében belső nézetből filmezett videóval jelentkeztek. Ezeket Ilya Naishuller készítette, aki a héten bejelentette, hogy egy teljes filmet így akar leforgatni. A projekt a Hardcore nevet kapta, s jelenleg IndieGoGo portálon keresztül gyűjti a pénzt. Kedvcsinálóként kaptunk egy videót, illetve érdemes tudni, hogy egy nagyobbacska nevet is sikerült megszereznie, Sharlto Copley személyében, akit többek között a District 9 és az Elysium filmekben láthattunk.

A Man At Arms új videóval jelentkezett, ezúttal a Skyrim ikonikus sisakját készítették el.

Amilyen brutális, olyan gyönyörű is tud lenni a Shadow of Mordor. Nézzétek csak!