A Gamesplanet elindította a saját szolgáltatását, amelyen keresztül a fejlesztők összekalapozhatják a játékuk elkészítéséhez szükséges összeget. A Gamesplanet Lab első ránézésre semmiben sem különbözik a Kickstartertől, tehát itt is ígéretes játékok között böngészhetünk, s amelyiken megakad a szemünk, azt pénzzel támogathatjuk -- van azonban különbség is, hiszen a digitális áruház által létrehozott, kizárólag játékokra koncentráló rendszer több lehetőséget biztosít a támogatók és a fejlesztők számára a beépített eszközökkel. Ezek segítségével a csapatok közvetlenül a Gamesplaneten terjeszthetik az elkészült játékaikat, a támogatóknak pedig nem kell sehová sem menniük, ha kapcsolatba akarnak kerülni a fejlesztőkkel, vagy szavazásokban akarnak hangot adni vágyaiknak, vagy éppen átvenni az ajándékukat.

A Gamesplanet Laben már most találunk két támogatásra érdemes játékot. Az egyik a 3AM Games gárdája által készített Magrunner: Dark Pulse című FPS. A játék cyberpunk körítésben meséli el H.P. Lovecraft Cthulhu-mítoszát, a főszerepben pedig Yoshit találjuk, aki mutáns mentorával, Gamajivel és robotkutyájával, Newtonnal igyekszik helytállni a Gruckezber Magtech versenyben, amiben emberi és természetfeletti mágneses mezők manipulálásával és lövöldözéssel lehet előre jutni.



A másik játék a Pendulo Studios (Runaway-játékok, The Next Big Thing, Yesterday) új projektje, amelyről egyelőre csak annyit árultak el, hogy egy sötét humorú kalandjáték lesz Day One címen. Hamarosan ezt is támogathatjuk.