Ezért váltott ki nagy felháborodást, amikor a Sony márciusban bejelentette, hogy július 2-án bezárja a PS3, a PS Vita és a PSP digitális áruházát. A platformok támogatói kikeltek magukból, és végül a Sony csak a PSP áruházát zárta be, a többi nyitva maradt. Most viszont olyan szabályokat hozott, ami nehezebbé teszi ezekre a gépekre az online vásárlást.

Az új szabályok értelmében október 27-től a vásárlók már nem használhatnak hitel/betéti kártyát vagy PayPal-t a digitális termékek megvásárlására, illetve a PS3-on és Vitán használható digitális pénztárcájuk feltöltésére. Ehelyett egy PC, mobileszköz, PS4 vagy PS5 konzol használatával kell majd feltölteni a pénztárcát, majd ugyanezt a fiókot kell használni a kívánt termék megvásárlásához a PS3/Vita áruházakban.

A natív fizetési funkciók eltávolítása azt sugallja, hogy a Sony továbbra sem tett le a PS3 és a PS Vita boltjainak leállításáról, csupán elhalasztotta őket, és talán az új szabályok hátterében az áll, hogy így kényszerítsék rá a játékosokat arra, hogy feladják ezeket a platformokat.

hamarosan-bezar-a-ps3-a-psp-es-a-ps-vita-digitalis-aruhaza.jpg

  • PS3-ra és PS Vitára nehezebb lesz játékot vásárolni digitálisan
  • Korábban a Sony mindkét platform online boltját be akarta csukni

A PS5 idejében talán már hihetetlennek tűnik, hogy még mindig vannak olyanok, akik PS3-ra vagy éppen PS Vitára akarnak digitálisan játékot venni. Pedig akadnak, nem is kis számmal. Ennek hátterében főleg az állhat, hogy számos játék nem indul el az újabb generáció konzoljain, illetve olyanok is akadnak, akik örömmel térnek vissza a PS3-hoz ilyen-olyan okból.