A gyakorlatilag minden huszadik Xbox 360-ast érintő döntés hátterében az áll, hogy a "tetten ért" gamerek modchipes konzolokat használnak, melyeken a torrentekről illegálisan leszedett játékok is gond nélkül játszhatóak.

A Microsoft az ominózus üggyel kapcsolatban gyorsan ki is adott egy sajtóközleményt, melyből kiderül, hogy minden felhasználónak tisztában kell lennie azzal, hogy a kalózkodás törvénybe ütköző tevékenység, illetve hogy az Xbox 360 konzol utólagos megváltoztatása (a feltört játékok használhatósága miatt) sérti az Xbox LIVE játékszolgáltatás használati feltételeit. Ráadásul emiatt az Xbox 360 garanciája is elvész, illetve az Xbox LIVE-ról történő kitiltást is maga után vonja.

A magyar Microsofttól kaptunk még egy e-mailt, amelyben azt is hozzátették, hogy a játékosok gamertagja nem vész el, tehát azt nem tiltja ki a rendszer, csak magát a gépet. Éppen ezért viszont figyelmeztetnek mindenkit arra, aki most akar konzolt venni, hogy alaposan ellenőrizzék le a használt Xbox 360-ak LIVE-os lehetőségeit, mert most az internetes adok-veszek oldalakat el fogják árasztani a kitiltott gépek.