Tavaly decemberben írtunk róla, hogy a GTA 6 szivárgás utóhatásaként felkerült a netre a Grand Theft Auto 5 teljes forráskódja, melynek köszönhetően arra is fény derült, hogy a Rockstar Games több egyjátékos bővítménnyel is készült, ám a GTA Online példátlannak mondható sikere miatt végül elvetette ezeket a terveket. Mindez azért különösen szomorú, mert a Zombie Apocalypse és az Alien Invasion nevet viselő bővítmények (melyek témáját talán nem nagyon kell ecsetelnünk) mellett egy Agent Trevor című expanzió is benne volt a kalapban, ami értelemszerűen a történet legőrültebb protagonistáját, Trevort helyezte volna a fókuszba. Erről a csomagról időközben kiderült, hogy még maga a világűr is szerepelt a helyszínek között, ebből azonban már nem lesz semmi, holott elkészült néhány felvétel a szóban forgó projekthez.

A törlés kapcsán a stúdió egyik volt alkalmazottja, a hat évig vezető operatőrként tevékenykedő Joseph Rubino is megszólalt néhány nappal ezelőtt, aki a SanInPlay nevű YouTube csatorna interjújában erősítette meg, hogy valóban a már említett online szegmens állt a kukázás hátterében. Rubino kiemelte, hogy ő maga is dolgozott a bővítményen (vágóként és operatőrként), később azonban a GTA Online-nál maradt, a csapat egy része pedig a Red Dead Redemption 2-t hegesztő részleghez került.

„A GTA Online megjelenése után hamar kiderült hogy egy valódi fejőstehénnel van dolgunk, amit annyira szerettek az emberek, hogy nehéz lett volna érveket felhozni egy önálló DLC mellett” – ecsetelte a volt fejlesztő. „Így visszagondolva azt mondom, hogy valószínűleg mindkettőt meg lehetett volna csinálni, de akkoriban ez egy pusztán üzleti alapon meghozott döntés volt” – tette hozzá, kiemelve, hogy egyáltalán nem örült a fejleményeknek, mivel elképesztőnek találta a bővítményt. Nos, sajnos már soha nem tudhatjuk meg, hogy mégis mennyire lett volna élvezetes ügynökösdit játszani Trevorral, mindenesetre reménykedjünk benne, hogy – a 4. rész mintájára – a várva várt GTA 6-hoz érkezik majd egy-két hagyományos toldalék az online szegmens bővítése mellett.