Boldogsághormon a köbön

Ha azt a szót halljuk, hogy boldogsághormon, szinte mindenki a csokira gondol. Pedig a chili fogyasztásnak is hasonló a hatása, már ami az endorfin felszabadulását illeti. Éppen ezért, amikor extra kényeztetésre van szükséged, készíts magadnak egy bögre finom kakaót éppen csak egy csipetnyi chilivel. Az édességekhez leginkább a Chili Hungária Webáruház fűszere illik.

A cayenne bors kellően bizsergető, pikáns, de az egy csipettől még nem válik tolakodóvá. A csokoládén kívül sajttortát, körtét, szőlőt vagy olajos magvakat tartalmazó süteményt, házi készítésű kekszeket is ízesíthetsz vele.

Készíts édes csípős mázat

Azt már tudjuk, hogy milyen előnyei vannak, ha minimális chilivel tuningolod a klasszikus magyar fogásokat. A chili - formájától függően - száraz és nedves pácok alapanyaga is lehet. Készíthetsz például a csirkeszárnyra mézes-chilis mázat, ami után az egész család megnyalja az ujjait. Ha kiadósabb vacsorát szeretnél, akkor combokat is forgathatsz a kencébe vagy csíkokra vágott csirkemellett.

https-chilishu-2023-majus-cikk2.jpeg

A mézes-chilis mázhoz a mézet keverd ki egy kis ketchuppal és egy kiskanálnyi édes chili szósszal. A sózott, borsozott húst forgasd meg benne alaposan. Még jobb, ha legalább pár órán vagy egy éjszakán át tud benne pihenni. Másnap előmelegített sütőben süsd meg, krumpilpürével, salátával fenséges ebéd. 

Variáció édes mártogatósra

A készen kapható édes chili szószokkal kiválthatod az unalmas paradicsom készítményeket. Választhatsz a hagyományos és a füstösebb ízű édes kencék közül. Ami közös bennük, hogy feldobják az egyszerű sült krumplit, hamburgert is. A nyári sütögetésekről nem hiányozhatnak a BBQ chili szószok. A rácson készülő húsokat is kenegetheted vele, de jól harmonizál a zöldségekkel, kukoricával is. A chipotle, illetve a füstölt cayenne összetevők télen is gondoskodnak a BBQ hangulatról.

Hagyományos magyar ételek felturbózva

Kipróbálnád, hogy milyen a töltött paprika chilisen? A paradicsomszósz és az édes chili kence jól kiegészítik egymást, ráadásként kap az étel egy kis plusz fűszerességet. Ezzel a szemlélettel turbózhatod a lecsót, a paradicsomos káposztát. Más nemzetek ételeihez is tehetsz belőle. A chilis bab, mexikói salsák, thai, indiai jellegű csemegékhez is találsz alapvetően édes, de eltérő ízesítésű szószokat.

Látogass el a Chili Hungária Webáruházba, és válogass a különböző édes chili szószok közül.