• A GfK közzétette, melyek voltak 2020 legjobban fogyó játékai 19 európai országban
  • Az Animal Crossing, a FIFA 20 és a The Last of Us Part 2 teljesítettek a legjobban

A kisebb piacokról (köztük Magyarországról) ritkán érkeznek eladási adatok, így aztán mindenképpen érdemes vetni egy pillantást a GfK frissen közzétett jelentésére, melyből kiderül, hogy 19 európai országban, illetve Brazíliában melyek voltak 2020 első felének legjobban fogyó játékai.

eddig-ezek-2020-legsikeresebb-jatekai-magyarorszagon-es-18-masik-europai-orszagban.jpg

A piackutató cég három játékot emelt ki, melyek kiemelkedően teljesítettek: ezek az Animal Crossing: New Horizons, a FIFA 20, illetve a The Last of Us Part 2. Utóbbi annak ellenére is felfért a dobogóra, hogy csak június közepén jelent meg, de így is élre tudott kerülni négy országban is (Csehország, Szlovákia, Svédország és Brazília). A másik két említett sikercím 7-7 elsőséget szerzett, a legnagyobb piacokon (Egyesült Királyság, Németország, Franciaország) a Nintendo játéka bizonyult a legnépszerűbbnek.

A felsoroltakon túl két játék tudott még első helyet szerezni: a Minecraft a finneknél, a Grand Theft Auto 5 pedig éppen nálunk, Magyarországon zárt az élen 2020 első felét tekintve, megelőzve a FIFA 20-at és a Forza Horizon 4-et.

Az egyes országokra vonatkozó dobogókat az alábbi Twitter-posztban található képre kattintva böngészhetitek.