Most a gyűlölködök boldogok lehetnek, hiszen a cég a második gazdasági negyedévében 310 millió dolláros veszteséggel zárt, miközben az eladásai 40 százalékot növekedtek (894 millió dollár) amit elsősorban a Maddennek és a Rock Bandnek köszönhet. Tavaly ugyanilyenkor a veszteség csak 195 millió volt, de a bevétel is kevesebb, „csupán” 640 millió. John Riccitiello elmondása szerint a cége optimista a hossztávú terveiket illetően, azonban rövidtávon inkább óvatosak lesznek.

A veszteségek okai között szerepel a számos értékpapír alapú kompenzáció, a különböző befektetési veszteségek, továbbá a tőzsdén sem teljesített jól a vállalat, valamint az sem használt, hogy lelőtték a Tiberiumot, és hogy számos játék megjelenését (Harry Potter and the Half-Blood Prince, Lord of the Rings: Conquest) elhalasztották. Hogy egyenesbe jöjjenek, az EA bejelentette költségcsökkentő tervét, aminek részeként 600 munkatársukat eresztik szélnek (ez amúgy a teljes munkásállományuk 6 százaléka), amitől 50 millió dollárnyi megtakarítást várnak.

De azért vannak jó hírek is, mégpedig, hogy a Madden NFL 09 4,5 millió példányban kell el szerte a különböző platformokon, valamint majdnem elérte a kétmilliós példányszámot a Spore és a Mercenaries 2 -- utóbbiból még egy folytatást is kilátásba helyezett Riccitiello --, és a Warhammer Online is jól teljesített a maga 1,2 milliós eladásával. Ezek mellett úgy látszik, hogy egy új játék fejlesztésébe is belekezdett az EA. A Variety értesülései szerint a játék Dante Isteni színjáték című legendás elbeszélő költeményét dolgozza majd fel, amit modern köntösbe fognak csomagolni, és a főhősünkkel a poklon kell majd átverekednünk magunkat. Hogy a játék milyen platformokon fog megjelenni, még nem tudjuk -- révén még hivatalos bejelentés sem volt --, és más részleteket sem tudunk, de annyi már ismeretes, hogy jövő év végén tervezik a megjelenését, és már most számos filmstúdió -- köztük a Paramount, Universal, MGM és New Regency is -- verseng a jogokért, hogy filmet készíthessenek belőle.