Különös és aggasztó pletykák egész sora terjedt el hirtelen a BioWare-rel kapcsolatban. Dr. Greg Zeschuk, aki Dr. Ray Muzykával közösen alapította a csapatot 1995-ben, a LinkedIn profilja szerint már május óta nem általános igazgatója a vállalatnak. Egy német oldal információi alapján ráadásul sem Ray Muzyka, sem pedig Zeschuk nem volt jelen a cégvezetők legutóbbi ülésén, holott mindig ott szoktak lenni, ez a csapatnál már évtizedes hagyomány.


Ray és Greg, "a két doktor" (fotó: IndustryGamers)

Ez azonban még nem minden: azt is pletykálják, hogy a BioWare-nél vezetőcsere történt, Greget leváltották a Major League Gaming igazgatójára, Matthew Brombergre, az EA pedig nemsokára bejelenti, hogy a BioWare mint EA Austin folytatja a munkát. Bár a VG247 megkereste az EA-t, a kiadónál nem voltak hajlandók kommentálni az információkat.

A BioWare EA általi bekebelezésétől már a csapat 2007-es felvásárlása óta rettegnek a rajongók, igaz, Muzyka és Zeschuk mindig igyekeztek hangsúlyozni, hogy az EA tulajdonában lenni nem egyenlő a teljes autonómia felszámolásával. Márpedig ha a pletykák igaznak bizonyulnak, akkor azzal játékosok millióinak rémálma válik valóra.