Az óriáskiadót rögtön ketten is beperelték, első körben Richard Eldridge, aki szerint az EA jogtalanul tett DRM-et a Spore Lénylabor kipróbálható verziójába, ami elsősorban felesleges mozdulat volt -- hiszen a demó ingyenesen letölthető bárhonnan --, de az igazi baj az, hogy sem a reklámokban, sem a végfelhasználói szerződésben (EULA) nem volt feltüntetve a SecuROM használata. Eldridge állítása szerint a program telepítésével számos veszélynek van kitéve a számítógépe.

A második pereskedőnk Dianna Cortez, aki a The Sims 2: Bon Voyage-ben talált rá az utált SecuROM-ra. Állítása szerint a DRM feltelepülése után a gépén lévő alkalmazások nem indultak, vagy hibásan működtek, és ez odáig fajult, hogy újra kellett formáznia a merevlemezét. (Érdekesség, hogy Ms. Cortez 2007-ben vásárolta az említett játékot, és állítása szerint azonnal tapasztalta a problémákat, így adódik a kérdés, hogy miért nem tavaly nyújtotta be a keresetét.) Mind a két felperes egyetért abban, hogy a programot nehéz eltávolítani, révén nincs a Windows eltávolítandó programok listájában, és kártérítés gyanánt 5-5 millió dollárt kérnek.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az EA nem reagált a hírre, de reméljük fognak, hiszen Melissa Thomas (lásd kapcsolódó hír) pereskedésével ez már a harmadik bírósági ügy, ami a SecuROM miatta következett be.