21:45 - Hamarosan kezdődik a show, mely ezúttal sem a Los Angeles Convention Centerben kerül megrendezésre, hanem attól nem messze, az Orpheum színházban.

E3: Electronic Arts sajtókonferencia -- Élő blog!

22:01 - Szól a zene, mennek a videók. Kezdünk!

22:02 - 10 nagyszerű játékot fogunk látni, legalábbis az EA vezérigazgatója szerint.

22:05 - Kezdésnek a Dead Space 3-mal nyitunk. A játék jól láthatóan az akcióra helyezi a hangsúly, kevesebb a rémület. Új helyszíneket, és szörnyeket kapunk, kooperatív mód pedig megerősítve, amit a színpadon láthatunk is.

22:08 - A prezentációba láthatjuk, amint a két szereplő együttes erővel küzd le egy akadályt, majd veszik fel a harcot a rájuk támadó szörnyekkel. Látványosnak látványos a játék, de nem egy horror...

22:11 - A demó második szakaszában már emberi ellenfelek is feltűntek, majd egy a korábban kiszivárogtatott óriás, a Nexus is felüti a fejét, lenyelve hőseinket, ezzel zárva prezentációt. A játék jövő februárban fog megjelenni.



22:14 - A következő játékunk az NFL 13, amit az egyik sportoló egészen jó motivációs beszéde vezetett fel.  A játékban jobb fizika lesz, valós időben modellezve a játékosok ütközéseit, ezzel természetesebb mozgást és kiszámíthatatlan játékot ígért. Az egészbe beleszámít a játékosok felépítése és erőnléte. Nincs semmi előre leprogramozott ütközet.

22:16 - Újdonság a Connected Carrier, ami összeköti a szólista módot és az online szekciót, ezzel egy egyedi élményt nyújtva történettel és közösségi funkciókkal. Különböző posztokat választhatunk (edzőt is) a célunk pedig az, hogy a Hall of Fame-be jussunk el. Tapasztalati pontokkal fejleszthetjük magunkat.

22:18 - A közösségi funkciók PC-ről és okostelefonokról is elérhetők, illetve a játék menüjében is olvashatóak lesznek a visszajelzések.



22:19 - A SimCity Facebookra is jön, a SimCity Sociallal. Valami olyasmit kell elképzelni, mint a hagyományos változat. Pár héten belül már játszható.

22:22 - Az igazi zászlóshajó azonban az új SimCity, amelyből most egy prezentációt láthatunk, konkrétan azt, hogy mire képes az új GlassBox Engine, illetve milyen lehetőségek várnak a teljes játékban.

22:23 - A játék multiplayer módja egy, a játékosokat összekötő univerzum, ahol minden, amit teszünk, kihatással van a többi városra, s mivel minden hatásnak van egy ellenhatása, egy dinamikus világot kapunk.



22:24 - Jason West és Vince Zampella a közönség soraiban!

22:25 - Csak integettek. :(

22:27 - A DICE végre hivatalosan is bejelentette a Battlefield Premiumot. Pontosan ugyanazt kapjuk, mint amiről napokkal ezelőtt már részletesen beszámoltunk. Öt letölthető tartalom, új fegyverek, álcák, fekete dögcédulák. A szolgáltatás már kapható 50 dollárért, de egyelőre csak Xbox 360-ra, mindenki más jövő héten kóstolhat bele.



22:28 - Az Aftermath DLC-ben egyébként a földrengés sújtotta Teheránba látogatunk, közvetlenül a katasztrófa után, az End Game-ben pedig motorok is lesznek.

22:32 - A The Old Republic egy új bolygóval és küldetésekkel, illetve egy új játszható fajjal fog bővülni. Júliustól pedig mindenki ingyenesen játszhat a 15-ös szintig.

22:35 -  Medal of Honor: Warfighter demó élőben. Szomáliai kalózokat támadunk meg. A küldetést egy hajóban kezdjük, majd egy lerombolt épület felé nyomulunk társainkkal, de aztán tűz alá vesznek a kalózok. Nem nehéz észre venni a normandiai partraszállás és a küldetés közötti a hasonlóságot. A játék mellesleg nagyon szép.

22:39 - Vannak taktikai lehetőségeink egy szobába való behatoláskor. Megválaszthatjuk a betörés módját, illetve egy későbbi szakaszban légi támadást is hívhatunk, sőt egy robotot is irányíthatunk. Természetesen a géppel lőni is lehet.

22:43 - Global Warfighter: 12 különleges egység a világ minden tájáról. Őket megtestesítve játszhatunk a multiplayer módban. A teljes játék októberben fog megjelenni.

22:47 - A FIFA sem marad ki a szórásból. A játékokat közösségi hálózattal kötik össze, vagyis az egyik játékban megszerzett tapasztalatok átmennek a folytatásba, ebbe beleértve a statisztikákat is.

22:49 - A FIFA 13-ban javított fizika, okosabb mesterséges intelligencia várható. A fejlesztők keményen dolgozik azon, hogy ez legyen az eddigi legjobb játékuk.

22:51 - Új MMA-játékot is kapunk az EA-től. Több évre szóló partnerséget kötött a kiadó a UFC-vel. A szövetség vezetője nagyon örül, és a közönség is -- bár a játékról nem tudtunk meg semmit.

22:56 - A Criterion-féle Most Wanted az eredeti feldolgozása lesz. A célunk az hogy a legkörözöttebbek legyünk.  A játék gerince az AutoLog 2.0, ami mindent jegyez, amit a játékban csinálunk, s a teljesítményünket összeméri a többiekével.

22:58 - Az első játékmenet-videó alapján a Most Wanted-remake nem hasonlít az eredetire, sem a színvilágában, sem a stílusában. Látható, hogy egy Criterion-játékkal állunk szemben, tehát a versenyek legizgalmasabb része az ellenfél lezúzása, nem csak a gyors vezetés. Rendőrök lesznek, és a nyitott városban kell előlük elmenekülnünk. A játék október 30-án fog megjelenni!

23:01 - A Crysis 3-ban hét, egymástól elkülönülő, egyedi játékélményt nyújtó területet kapunk. A demóban egy gátnál teszünk rendet. A játék nagyon szép, különösen feltűnő, hogy több repesz és részecske repül mindenfelé.

23:05 - A kezelés a videó alapján nagyon hasonló a második részhez, ám jóval több az akció. Robbanások mindenfelé, az ember csak kapkodja a fejét. A játék jövő februárban fog megjelenni!



23:06 - A show végett ért. Köszönjük hogy velünk tartottatok!