Nos, sikeresen túl vagyunk az E3 első napján, és már ennyi alapján is kijelenthetem, hogy amilyen unalmas volt a tavalyi rendezvény, az idei olyan jó lett. Számos nagy bejelentésnek voltunk tanúi, gondoljunk csak az új Halóra vagy a MGS-sorozat szentségtörésére, de rengeteg jobbnál jobb videó is megjelent, amiket most szépen összeszedtünk nektek. Jó szórakozást!

Modern Warfare 2:

A csütörtökön megjelenő magazinunkban egy testes beszámolót olvashattok majd a gőzerővel készülő Modern Warfare 2-ről, ám az írott szavak nem adják vissza rendesen a játékmenetet, így még szerencse, hogy az E3-on mozgásban is láthattuk a kicsikét.



Mass Effect 2:

A Mass Effect 2 E3-as trailerének egy részét már korábban láthattuk, ám a BioWare cseles programozói kivágtak pár nagyon fontos jelenetet, hogy azért valamicske meglepetés is legyen a rendezvényre — a Normandia pusztulásánál pedig szerintem nem is kell nagyobb sokk.



Splinter Cell: Conviction:

Sam barátunk visszatért hosszú pihenője után, hogy kiderítse, ki ölte meg a lányát. Hajtóvadászata során senki sem állíthatja meg a különleges kiképzésben részesült katonát.



NFS: Shift:

A Need for Speed-sorozat legújabb része talán kiküszöböli az utóbbi évek borzalmait, hiszen ezúttal már versenyszimulátorok készítésén edződött fejlesztők kalapálják a játékot. Az ígéreteik szerint élethű játékmenet, okos ellenfelek és részletes törtmodell jellemezi majd a játékot.



Alan Wake:

A Microsoft sajtókonferenciáján annyi évnyi várakozás után végre megtört a jég, megkaptuk az Alan Wake megjelenési dátumát (2010 tavasza), ráadásul még egy játékmenet-videót is megcsodálhattunk.



Forza Motorsport 3:

Hihetetlen, de még idén novemberben meg fog jelenni a Forza Motorsport-széria következő darabja, amiről azt ígérik a fejlesztők, hogy ezen konzolgeneráció legdögösebb játéka lesz, benne rengeteg licencelt kocsival, testre szabhatósági lehetőségekkel, valamint egy olyan közösségi funkcióval, amivel HD minőségű videókat oszthatunk meg egymással.





Singularity:

Javában készül a Raven Software második olyan játéka, ami az Unreal Engine 3-at használja, a srácok pedig igazán beleadnak mindent, hogy kihasználják a motor képességeit. Ez a befektetett munka elsősorban az éles textúrákban és az időmanipuláció szépségében mutatkozik meg.



Halo: Reach:

Folytatódik a Halo-széria, melynek új részben láthatjuk, hogyan vált hőssé Master Chief.



Red Steel 2:

A Red Steel 2 folytatása az elődtől jócskán eltérő, rajzfilmszerű stílussal és a MotionPlus kiegészítőnek hála precízebb játékmenettel érkezik — az E3-as játékmenet-videókban pedig sikerült is bemutatni mindezt.





Crackdown 2:

A 2007-es Crackdown sokaknak elnyerte a tetszését, így minden bizonnyal sokan örültek a folytatás bejelentésének, ami a trailert elnézve kissé komorabb hangulatú lesz, mint az előd.



Shadow Complex:

Az Epic Games új játéka eltér a fiúk eddigi programjaitól, lévén egy háromdimenziós platformcímről beszélünk, de ismerve a fejlesztőket, a minőségre biztos nem lesz panasz.





Blur:

A Bizarre Creations új játékával maga mögött hagyja a Project Gotham Racing komoly világát, hogy helyette az arcade játékmenet és a féktelen szórakozás vegye át a főszerepet.