Nyugodtan mondhatjuk, hogy a múlt héten lezárult E3 hosszú idő után végre visszatért régi önmagához. Rengeteg nagyszerű játékot állítottak ki és számos érdekes bejelentéseknek voltunk tanúi, ám az igazán szaftos információkat zárt ajtók mögött osztogatták, ahova nem sok mindenki juthatott be, de aki ott volt az aztán dörzsölhette a tenyerét, hiszen az alábbiakhoz hasonló információkhoz juthatott.

Project Natal:

A Microsoft sajtókonferenciájának legnagyobb meglepetése a Project Natal bemutatása volt, ami akár forradalmasíthatja is, hogy miként játszunk. A cég hozzátette azonban, hogy a cucc még fejlesztés alatt áll, majd zárt ajtók mögött elmondták, hogy már jó pár stúdiónak elküldték a fejlesztői készletet. Többek között a Criterion Games is megkapta a programcsomagot, és gyorsan összes is házasították a Burnout Paradise-zal, bemutatva, hogyan is nézne ki a játék játékvezérlő nélkül. Azonban a beszámolók szerint a kezelés finoman szólva is nehézkes és fárasztó, hiszen a két kezünket a levegőben tartva kell kormányoznunk, előre-hátra mozgatva azokat pedig gázt adnunk és fékeznünk, tehát nem a versenyjátékokhoz találták ki ezt a szerkezetet.

A Natal szó egyébként portugálul karácsonyt jelent, tehát lehet, hogy az ünnepi szezonban már megvásárolható lesz ez a forradalmi periféria.

Assassin’s Creed II:

Az Assassin’s Creed II a bemutatott játékmenet-videó alapján nagyon jól néz ki. A fejlesztők látszólag betartották az ígéretüket, miszerint változatosabban hajthatunk végre egy-egy megbízást, több eszköz és még nagyobb szabadság vár ránk az pedig, hogy egy multiplayer módot is terveznek a Ubisoft emberei, könnyen az év játékává avanzsálhatja Ezio kalandját. Kár, hogy a többszemélyes módért lehet, hogy egy DLC-t kell beszereznünk...

Star Wars: The Force Unleashed 2:

Habár a LucasArtsnál jelenleg a Clone Wars-vonal élvez elsőbbséget a cég még nem tett le a Force Unleashed folytatásáról, elvégre a játék 5 millió példányban kelt el. A programról azonban még nem tudunk részleteket, csak annyit, hogy a csapat hatékonyabban fogja kihasználni az Euphoria és DMM nyújtotta lehetőségeket.

Twilight Princess 2:

Sokak bánatára a Nintendo sajtókonferenciáján nem esett szó egy új, nagy kaliberű Zelda-játékról, ám ez nem jelenti azt, hogy nem is készülne. Mijamoto Sigeru, a sorozat kitalálója ugyanis már lázasan dolgozik a Twilight Princess 2-n, ami a kezelés tekintetében erősen hasonlítani fog a Wii Sports: Resortra. Az íjászat, a bumerángdobás és kardozás például egy az egyben ugyanaz lesz a két játékban.

Halo: ODST:

A Halo 3 első kiegészítője csak lemezes kiadásban fog megjelenni. A dobozban két korong lesz megtalálható, az egyiken maga az ODST, a másikon pedig a Halo 3 eddig megjelent letölthető tartalmai és három új multiplayer pálya.

Guitar Hero 5:

A GH-sorozat legújabb tagja valószínűleg már most rengeteg vásárlót tudhat magánék, és ez a szám csak növekedni fog, hiszen az új részben lehetővé vált, hogy a Guitar Hero: World Tourból a konzolunk merevlemezére másoljuk a kedvenc számainkat, hogy azokat előadhassuk a GH5-ben.

Jak & Daxter:

A Naughty Dog csapata megjegyezte, hogy még mindig szeretik a Jak & Daxter-sorozatot, így elképzelhető, hogy az Uncharted 2 után a platformos duó újabb kalandjába kezdenek bele — de persze semmi sem biztos még.

Dirt 2:

A Codemasters fejlesztői szerint nem lehet ralijátékot készíteni havas pálya nélkül, így több mint valószínű, hogy Finn- vagy Svédország havas útjait is meghódíthatjuk az új részben.