A színpadon Kaz Hirai, a Sony elnöke, aki a 3D jelentőségéről beszél -- és utána mivel is lehetne mindezt demonstrálni, mint a KillZone3 3D-s videójával? Szemüveg híján az online közvetítés nézőjeként elhisszük, hogy döbbenetes lehet a látvány, maga a cucc tényleg jól néz ki, bár a felirat szerint egy pre-alpha kódot látunk... Milyen lesz a végleges verzió? A producer szerint mindenesetre 2011 februárjában kijön, és a kezdetektől támogatja a Move-ot.

Kaz elmondja, hogy a 3D-t egy csomó játék támogatja majd, többek között a Gran Turismo 5, a Ghost Recon: Future Soldier, az új TRON játék, az NBA2k11, az új Mortal Kombat és a Crysis 2 is.

A 3D után jön a Move, a prezentáló Peter Dille, a marketingért felelős alelnök. Nem hazudtolja meg a beosztását, komoly marketingrizsa következik, plusz egy videó, amelyben fejlesztők áradoznak a cuccról.

Na végre, új Move játékok! Az első a Sorcery, egy akciókaland. Egy varázspálcás csajt irányítunk, a Move elég pontosnak tűnik, nemcsak a lövések irányát, de erősségét is meghatározhatjuk. A grafika is ütős, a cucc 2011 tavaszán érkezik.

Színpadon az EA Sports képviselője, és nem meglepő módon egy Tiger Woods golfjátékkal demózik. Őszintén szólva itt én sok különbséget nem látok a Wii-féle Remote és a Move között...

Heroes on the Move. Rachet, Sly, Jak, Dexter, Clank egy játékban, ennyit tudunk róla egyelőre.

Képernyőn a Coka Cola. Mi lesz ez? Megérkezik Kevin Butler, a Sony reklámarca (alias Jerry Lambert). Mindenki boldog. A show felpörög, jó ötlet volt egy igazi színészt hozni a színpadra...

A Move szeptember 15-én jön Európába. 49,99 dollár a fagyi, a mellé való kontroller 29,99, egy csomagban 99,99 dolcsi (plusz egy sportjáték, a Sports Champion), az egész megfejelve egy PS3-mal 399,99 dollár!

Move támogatással érkezik töbek között a RUSE, a KillZone 3, a Toy Story 3, a Resident Evil 5 speckó verziója, a Heavy Rain, a Time Crisis, a SOCOM 4, az NBA 2k11, a Sinsgstar Dance, a TRON.

Új PSP reklámkampány, Marcus (www.marcuspsp.com). Vicces...

PSP játékok jönnek, elsőnek a God of War: Ghost of Sparta videó. Must buy! Toy Story 3, inviZimals, ModNation, MGS: Peace Walker, Ace Combat Joint Assault, Dragon Ballz, Madden 11, Patapon 3 (!), Tetris, EyePet, Kingdom Hearts, The 3rd Birthday, Valkyria II -- összesen 70 (!) új cím decemberben!

Áttértünk a PSN-re. Ééééés: IGEN! Jön a Little Big Planet 2 bemutató! A színpadon Alex Evans. A jelszó: Creating and Sharing, azaz alkotás és megosztás.Fókuszban a négy fős multiplayer kompetitív mód. Fura, hogy ezt nem a Move-val demózzák, pedig ehhez tényleg jó lenne a cucc...

Jön az új szolgáltatás, a PlayStation Plus. Ez exkluzív tartalmakat kínál, korai demóeléréseket, témákat, árengedményeket a PS Store-ban. Egy évre 49,99 dollár, három hónapra 17,99 dolcsi. Ebben a hónapban érkezik, limitált ideig ingyenesen lesz kipróbálható. Ez tehát hasonló, mint az Xbox ezüst és arany előfizetés.

Mint tudjátok, a Microsoft lenyúlta a CoD-exkluzivitást, ezért a Sony visszavág: ők megvették a Medal of Honort, így PS3 exkluzív tartalmak érkeznek a játékhoz. A MoH PS3-as Limited Editionje tartalmazni fogja a Medal of Honor: Frontline HD verzióját. Hála az EA szerződésnek, van még meglepetés a csomagban: a Dead Space 2 Limited Edition tartalmazza majd a Dead Space: Extraction PS3 portját, Move támogatással!

Itt a meglepetés: Gabe Newell teljes terjedelmében a színpadon, aki bejelenti: a Portal 2 jön PS3-ra! Szóval erre kellett izgulnunk...

Megyünk tovább, Final Fantasy XIV trailer következik. Jól néz ki.

Rohanunk! A megjelenésekor a Mafia II exkluzív PS3 tartalmat fog tartalmazni, az Assassin's Creed: Brotherhood multis bétája pedig csak a Sony konzoljára lesz elérhető.

Jön egy montázs az idei PS3 címekről -- ezt már láttuk... Dobpergés: Gran Turismo 5 videó! Ez is jól néz ki (sőt: betyár jól), bár mondjuk eddig ezzel is tisztában voltunk...  Ami viszont új: bedátumozták november 2-re. Hm...


Következik az inFamous 2, ez is jóféle... Ő 2011-ben érkezik.


Most "egy utolsó meglepetés"...Új Twisted Metal! Exkluzíve a PS3-ra 2011-ben. 16 fős DM, helikopter versus motorbicikli, zúzás, móka és kacagás. A közönségnek tetszik.



Nos, ennyi volt a Sony show-ja. Legalább nem aludtunk el rajta mint a hétfői, nyugati bemutatókon, viszont nálam még mindig a Nintendo viszi el a pálmát, hiszen olyan nagy hanyatt esések itt sem voltak. A kulcsszó a 3D, a mozgásérzékelés és az exkluzivitás, úgy tűnik, a Sony és a Microsoft ezekben akarja felülmúlni egymást. A harc tehát új fronton zajlik a két "nagy" konzolos között, miközben a Nintendo a Wii-vel és a 3DS-sel bölcs mosollyal nézi a pofonosztást...

Zárókérdésem: hol maradt a Last Guardian?