Dúl az online szerelemLegalábbis ez derül ki a Windows Live Messenger idei online Valentin-napi közvélemény-kutatásából.

 A Windows Live Messenger idén közel 15,000 felhasználóval végzett közvélemény-kutatást arról, hogy mennyire tartják fontosnak szerelmi életükben az online kommunikációt.

Kiderült, hogy egyre többen használják flörtölésre az azonnali üzenetküldést (Instant Messaging, IM). A válaszadók 49%-a -- 16%-kal többen, mint tavaly -- azért kedveli jobban a Messengeren keresztüli flörtölést, mert így bátrabban kifejezhetik magukat, mint szóban, egy valódi randevún, ahol nagyobb a „beégés” lehetősége. A válaszadók többsége szerint azért szerencsésebb a Messenger, mert jobban át tudják gondolni mondanivalójukat, és nem kell kukán hallgatniuk, ha éppen zavarba jönnek valamiért.

A Windows Live Messenger állítólag még a komolyabb érzelmek kifejezésére is alkalmasabb. Eléggé meghökkentő adat, hogy a válaszolók közel egyharmada (33%) elismeri: ezt a szolgáltatást használta az első "Szeretlek" kimondására is, éppen azért, mert a gátlásokat könnyebben feloldja, ha nincs jelen fizikailag az illető hölgy vagy férfiú.

Dúl az online szerelemUgyanakkor sokan a romantikus érzelmek mellett az erotikus vágyak kifejezésére is alkalmasabbnak találják a Messengert, vagy más online beszélgetős (chat) programokat. A megkérdezettek 21%-a bevallotta, hogy már kipróbálta az online erotikát, több mint egynegyedük (26%) vett részt pikáns videobeszélgetésben a webkamera segítségével, és és 40%-uk oszt meg erotikus fotókat ismerőseivel. A hazai felhasználók „szókimondóbbá” váltak a neten, ugyanis a válaszadók 41%-a állította, hogy előfordult már, hogy a Windows Live Messengeren „kevésbé irodalmi” szókincset is használtak.

Emellett a poligámiát is elősegítik a csevegőprogramok: s körkérdés eredménye szerint a válaszolók csaknem fele (47%) már használta a Messengert arra, hogy titokban egyszerre több partnerrel is flörtöljön.