Dragonica, az új ingyenes MMOVannak olyan játékprogramok a világon, amelyek elkerülik szerkesztőségünket. Ez persze hatalmas probléma, de annyi a potenciális sikerjáték, hogy az általában kis fejlesztőktől érkező, vagy első programját az asztalra letenni kívánó, esetleg MMOG-szoftvert létrehozó csapatok sűrűn kimaradnak. Persze közöttük is akadhatnak elég érdekesek, vagy olyanok, amelyek ki tudja, miért, de elragadják valamelyikünk fantáziáját -- a Dragonica pedig úgy tűnik, Darthsot ejtette rabul. Nézzük, vajon miért esett transzba ez az ember? Elsősorban a grafikája miatt, ez tény. A Dragonica ugyanis a történelem első "oldalra scrollozó" elemekkel tűzdelt 3D-s MMORPG játéka, amelyhez hihetetlenül meseszerű -- nevezzük nevén a gyereket: giccses -- japános grafikát csiholtak. Mindenből árad a bloom, nincs egy négyzetméter, ahol két azonos színt lehetne felfedezni -- az egész egy nagy és mesterien hangulatos egyveleg, amelyre élvezet ránézni...

A rendszer

Dragonica, az új ingyenes MMOA Dragonica készítői nem szájhősök, imádnak írni a készülő termékükről, így a ma már lazán béta-fázisban létező szoftvert elég jól megismerhettük. A Dragonica felajánlja neked azt a rabul ejtő játékélményt, amelyben ezidáig még soha nem volt részed. A program új szintre emeli a harcrendszereket, láncba fűzhető támadásokkal, kombinációkkal, és számtalan vicces képességgel is -- a Dragonica az a program, amelyet könnyű játszani, de nagyon nehéz benne profivá válni. Karakterednek két különböző állata is lehet, amelyeket használhat például lovaglásra, de harci helyzetekben az ellenfélre is uszíthatja. Ha pedig mind a játékos, mind a szörnyeik elfáradtak, hazatérhetnek saját otthonukba, amelyet berendezhetnek a saját ízlésüknek megfelelően. És, ha otthonodban sem szeretnél unatkozni? Fogjál hát mesterségbe, és kovácsold össze a neked tetsző felszerelésedet, amíg állataid egymással játszanak.

Dragonica, az új ingyenes MMONa de kik azok a kalandorok, akik nekivághatnak a különleges világnak, hogy pénzre, hírnévre, sőt, akár hallhatatlanságra is szert tegyenek? Az első, már bejelentett kaszt a játékban a harcos lesz. Ő, az, aki mindig az első vonalakban küzd (ha nem fér oda, hát odaugrik!), és védelmezi nálánál testileg gyengébb barátait. Miután eléri a huszadik szintet, a harcos választás elé kerül: egy küldetés után eldöntheti, hogy lovaggá vagy gladiátorrá nevezzék ki. A lovag az igazi védelmező: pátyolgatja az ártatlanokat és a gyengéket, kardjával és pajzsával pedig szétzúzza az ellenséget, aki gonoszat tenne. A gladiátort nem érdeklik a gyengék, csak a saját pénztárcája -- erősebb és gyilkosabb, ezzel pedig könnyen eléri célját.

Dragonica, az új ingyenes MMOA második, már ismert kaszt a Magician, aki zöldfülű újoncként, remegő térdekkel állt meg leendő mestere varázslótornyának lábainál, rettegve attól, ami bent várhatja. Persze, ez már nagyon régen történt -- mire a játékos átveheti felette az irányítást, egy harcra kész karaktert kap kezei közé. Képes arra, hogy mágiájával felgyógyítsa barátait, és arra is, hogy elpusztítsa azokat, akik az életére törnek. Amint eléri a 20. szintet, válaszút elé kerül: szerzetes vagy mágus lesz belőle. A szerzetes egy elkötelezett hazafi, mindenáron védi a hazáját, gyógyít, és mágiáját kizárólag önmaga és a társai megóvása érdekében alkalmazza. A mágus ezzel ellentétben hatalmát pusztításra és gyilkolásra használja fel.

Dragonica, az új ingyenes MMOA harmadik szereplő, aki belefog a kincsekért és a hírnévért folyó küzdelembe, az íjász lesz. Ő hosszú-hosszú hónapokon keresztül tanulta mesterségét, így mire kezeink közé kerül, már halálpontos lövéseket tud elküldeni hihetetlennek tűnő távolságokra. Amint eléri a huszadik szintet, ő is válaszút elé kerül majd: nyomkereső (pathfinder) lesz-e, vagy ostromló (arbalist). Míg előbbiek remekül mozognak a természetben, ismerik az állatok és a madarak nyelvét, csapdákat állíthatnak, és vadászhatnak élelemért, addig utóbbiak az íjat nyílpuskára és gránátokra cserélik, szakértelmükkel a technika felé fordulnak, és hozzáférhetnek olyan fegyverekhez is, mint a jó öreg Gatling-fegyver, vagy a mindenki által ismert rakétavető.


Dragonica, az új ingyenes MMOA negyedik, és egyben utolsó karakter, aki csatlakozik a sokadalomhoz, az nem más, mint a Dragonica, a tolvaj, aki hosszú éveket töltött Dragotaka földalatti járataiban osonva, ügyességét felhasználva, és szemtől szemben megvívva az ellenséggel. Ellentétben a többi karakterrel, a Dragonica egy pár halálos karommal van felfegyverkezve, amelyeket villámgyors mozdulatainak hála életveszélyesen használ. Miután páncélokat nem viselhet, ezért ismét a fürgeségére és az eszére támaszkodik: a legforróbb szituációkból egyszerűen elmenekül, majd elrejtőzik, hogy véletlenül se vegye senki észre. Amint meglépi a huszadik szintet -- mit ad isten -- egy-egy hosszú küldetéssorozat után ő is dönthet: trükkössé (jester) vagy orgyilkossá (assasinn) válik. Jesterként a szemtől-szembeni küzdelmeket, az ellenfelek megzavarását, és a hihetetlen gyorsaságát használja ki, míg assasinként a sötét, árnyas helyeken bujkál két pengéjével, várva a pillanatot, hogy mérgét ellenfele testébe mártsa -- ha pedig többen volnának körülötte, hát gyilkos táncba kezdhet, amely eltereli az ellenségek figyelmét, amíg ő kereket old.

Játékos játékos ellen

Dragonica, az új ingyenes MMOBárki, aki eléri a huszadik szintet, felkészülhet az igazi összecsapásra: az ellenfelek itt már hús-vér emberek lesznek, taktikájuk pedig messze fölülmúlja majd az addig megismert, MI által irányított lényekét. Mielőtt azt hinnétek, a Dragonica egymás elleni küzdelmeit a WoW-hoz hasonlóan csak úgy tessék-lássék oldották meg, le kell szögezni: igazi, pörgős, arcade stílus vár azokra, akik bele szeretnék vetni magukat a küzdelmekbe. Semmit sem szabad komolyan venni -- ez a valódi jelszó! Olyan klasszikus, akciójátékokból már ismerős helyzetek köszönnek vissza, mint a Deatmatch, a Team Deatmatch, a Last Man Standing -- de a Guild War és a CTF is fejlesztés alatt áll!

Dragonica, az új ingyenes MMOEzeket az eszeveszett csatákat számtalan területen megvívhatjuk majd szerte Dragotaka földjén. Vad összecsapások zajlanak majd magmától izzó tárnákban, ahol még a levegő is fojtogat, kísérteties útvesztőkben, ahol a végén csak egy maradhat. A csaták hevében elkeveredhetünk egy gombafaluba, sötét fojtogató erdőkbe, kihalt sivatagokba, és egy aktív vulkán kürtőjébe is. Az ügyes játékosok speciális medálokat nyerhetnek, amelyeket exkluzív tárgyakra vagy akár szettekre is cserélhetnek -- olyanokra, amelyekből csak egy lesz található a világon, így messziről tudni fogja a közösség, ki érkezik felé! Legyél egy hosszú órákat a gép előtt görnyedő kocka, vagy egy hobbijátékos, mindenképpen megtalálhatod a magad szórakozását a küzdelmekben, sőt, ki sem bújhatsz alóluk: számtalan küldetés csatamezőkön vezet keresztül, ott pedig senki nem lesz tekintettel arra, hogy te csak gombát szedni jöttél...