Azt már megszokhattuk, hogy egyre többet kell fizetnünk a streamingtévéért, és most kiderült, hogy a Disney+ is árat emel – pontosabban a Prémium-szolgáltatásnál vezet be új feltételeket, viszont ne keseredjünk el. Mert ugyan a csomag ára ezentúl 3 890 forint lesz havonta, azonban ezzel együtt a Standard-csomag havidíja 2 490 forint lesz, ami kevesebb, mint az eddigi 3 090 forintos előfizetés. Tehát akinek nem annyira fontosak a Prémiummal járó UHD, Dolby Atmos és egyéb más előnyök, azok jobban járnak.

420vrwasgjob1.jpg

A Standard nem tartalmaz reklámokat, illetve 1080p Full HD minőségben teszi lehetővé a filmek és sorozatok nézését, akár 5.1-es hanggal – az egy évre szóló előfizetés 24 900 forintba kerül. Ezzel az opcióval egyszerre két eszközök nézhetjük a tartalmakat, és összesen tíz eszközre is letölthetjük azokat. A Prémium ezzel szemben a fent említett jobb kép- és hangminőséget kínálja, ugyancsak tíz eszközre tölthetjük le a videókat, azonban itt már egyszerre négy eszközön tekinthetjük meg őket – az éves előfizetés ára ebben az esetben 38 900 forint. Aki korábban 30 900 forintos éves díjra fizetett elő, az annak a lejártáig élvezhető a Prémium-csomag előnyeit az eredeti árért, azaz nem fognak neki extra pénzt felszámolni.

Az új csomagok bevezetését egyébként egy akcióval vezette fel a Disney+ még szeptemberben, akkor már lehetett tudni, hogy a Prémiumnak drágább ára lesz, a Standard havidíjáról viszont akkor még nem volt szó, így sokan arra számítottak, azon a téren marad a csomagok előtti egységes ár, azaz a 3 090 forint. A 2 490 forintos csomag azért még így is jobban néz ki, főleg úgy, hogy az elmúlt hónapokban a Netflix és a Prime Video is drágább lett, tegyük hozzá, hogy utóbbinak több mint a duplájára emelkedett a havidíja.

A képek forrása: Disney