Bár a Han Solo múltját bemutató Solo: Egy Star Wars-történet hatalmas anyagi bukás volt 2018-ban, Donald Glover fiatal Lando Calrissianként begyűjtött néhány elismerést, amelynek köszönhetően a Disney-nél arra a döntésre jutottak, hogy a karakter megérdemel még egy esélyt, így aztán belefogtak egy önálló sorozat fejlesztésébe. Amiből aztán végül egy mozifilm terve lett, noha premierdátum azóta sem érkezett hozzá, és igazából más sem derült ki a projektről. Glover ettől függetlenül lelkes, és mivel ő is kiveszi a részét a film fejlesztéséből, nemrég a Wall Street Journalnak nyilatkozott arról, hogy mit is szeretne elérni ezzel az alkotással:

lando201.jpg

Én csak azt akarom, hogy szórakoztató legyen. Star Wars-rajongónak tartom magam, szóval számomra fontos, hogy legyen valami szórakoztató a sztoriban, mert mostanában egyre nehezebb dolog jól szórakozni. Nem egyszerű a dolog, mert nagyon komoly dolgok történnek ebben a világban, és furcsa módon ezek azok a dolgok, amik összekapcsolnak minket. De úgy hiszem, hogy az is része az emberi létnek, hogy figyeljünk arra, hogy élvezzük a dolgokat. És úgy érzem, hogy ezen a területen eléggé csehül állunk mostanában.”

Én imádom a Star Warst, de néha olyan komolyan tudja venni magát, hogy az már egyszerűen sok. Minden, ami a Skywalkerekkel kapcsolatban történik, nagyon komolyan van véve. Landóban szerintem az a legjobb, hogy ő egy szélhámos, és szerintem az emberek valamilyen szinten tudnak kötődni ehhez. Ő valószínűleg úgy fogja fel a dolgot, hogy ’Basszus, ez a háború elég tré, pénzre van szükségem’, és szerintem ehhez mindenki tud kötődni. Szóval tényleg csak azt akarom, hogy a film szórakoztató legyen.”  

A borítókép forrása: Variety