A B-kategóriás akciófilmek egyik nagy ikonja, Dolph Lundgren a lassan 40 éves filmes pályafutása alatt rengeteg bűnös élvezetben csillogtatta meg színészi képességeit, így hát Sylvester Stallone 2010-ben indult sikeres frencsájzából, A feláldozhatókból sem maradhatott ki, amelynek az volt az elsődleges célja, hogy összecsődítse a régi idők akciósztárjait egy közös kaland erejéig. Nagyjából akkorra tehető a retro-láz felvirágzása is, szóval ennek megfelelőn a nyitófilm elképesztő sikert aratott, amit további három folytatással fejeltek meg, legutóbb 2023-ban egy negyedik résszel, ami viszont már hatalmasat bukott a mozikasszáknál, és a kritikusok is a földbe gyalázták – tegyük hozzá, nem érdemtelenül.

its-official-the-expendables-4-has-been-announced-with-megan.jpg

Lundgren mindenesetre az összes epizódban szerepet vállalt, és a ScreenRantnek elmondta, hogy egy ötödik filmben is szívesen visszatérne, bár csak egy feltétellel. „Igen, ha Sly irányít. Azt hiszem, dolgozik a saját változatán egy újabb fejezethez ezekkel a fickókkal a középpontban. Biztos vagyok benne, hogy király lenne megcsinálni” – nyilatkozta a színész.

Az mondjuk kétséges, hogy négy epizód után szükség van-e egy következő Feláldozhatók-mozira, lévén már Stallone is épp eléggé benne van a korban, amit a legutóbbi filmben burkoltan be is vallott, amikor a történet főhőse, Barney Ross átadta a stafétát a Jason Statham alakította Lee Christmasnek. Persze az idén 78 éves sztár arról is ismert, hogy képtelen abbahagyni, és folyamatosan komoly kihívások elé állítja magát, szóval ebből még bármi lehet.