A DICE menedzsere, Karl Magnus Troedsson az EDGE-nek adott interjújában beszélt a mobilpiac hatalomátvételéről és ennek hatásairól. Szerinte vitathatatlan tény, hogy sokkal többet játszunk telefonokon, mint asztali gépeken, de ez a tényező sosem fenyegetheti az AAA-ipart.

"Igen, az emberek ma már többet játszanak a mobileszközeiken, mint máson, de nem látom, hogy ez gondot okozna az AAA-kategóriás programoknak, sőt, épp ellenkezőleg. Úgy gondolom, hogy a játékok összességében történő előretörése az összes játéknak jó, hisz egyre inkább arra ösztönzi a játékosokat, hogy még több időt töltsenek játékkal."

Karl azt is hozzátette, hogy saját magát hardcore gamernek tartja, mégis többet játszik telefonon, mert keveset van otthon. Ha azonban hazaér, a legjobb kép- és hangminőségre vágyik, amit csak akkor kaphat meg, ha megfizeti az értékes hardvereket és konzolokat.

"Mindig lesz igény olyan játékokra, amik sokkal erősebb technikai hátteret igényelnek egy telefonnál vagy tabletnél. Nem tudom, hogy milyenek lesznek a jövő gépei, de abban biztos vagyok, hogy az emberek mindig is a legjobban kinéző játékokat akarják majd maguknak".