Manapság az MMORPG-k világában egyértelműen a World of Warcraft a legnagyobb tömegeket megmozgató és magába foglaló játék, azonban vannak még egyéb próbálkozások is, amelyekre érdemes lehet odafigyelnünk.

A Dekaron egy teljesen ingyenes, koreai fejlesztésű 3D-s MMORPG, amely új fázisba érkezett. Nemrég még csak a zárt bétatesztről írhattunk volna hírt, most azonban eljött az ideje a nyílt bétatesztnek is, amely  2008. április másodikán indul. A Dekaront a saját fejlesztői egy RPG és akció-kalandjáték érdekes keverékeként jellemzik. Realisztikus harcrendszerrel és egy erre alapuló kombórendszerrel vehetjük fel a harcot a többi játékossal Trieste varázslatos, ám veszélyes világában, ahol ezernyi kaland és felfedezésre váró település vár ránk. Környezetét tekintve az európai középkornak megfelelő látványvilágot kapunk, rengeteg fantasyelemmel kibővítve, szóval a mi szemünknek ismerős lehet a történelemkönyvekből és a filmekből (legalábbis a "középkor" része). A játék nyílt béta változatában új küldetésekre és képességekre tehetünk szert, s a történet új fejezeteibe is betekintést nyerhetünk.

Szóval, aki elég elszántnak érzi magát egy bétatesztre egy mesés online fantasy világban, annak nincs más dolga, mint beszerezni egy erre feljogosító kulcsot a Gametribe honlapján, amit a http://www.gametribe.com/ címen lehet elérni.