Emlékeztek még a Neo Geóra? Költői e kérdés persze, hisz ha már észnél is volt a tisztelt olvasó a '90-s években, akkor sem valószínű, hogy találkozott az SNK gépével, mely nem mást ígért, mint a játéktermi programok maradéktalan élvezetét otthon, a tévé előtt -- cirka 650 dollárért! Nem csoda, hogy a konzol mind a mai napig ritka, mint a fehér holló, ez viszont nem jelenti azt, hogy a rá kiadott játékok ne érnének meg egy misét. Így gondolta ezt a valaha szebb napokat megélt SNK Playmore, és pénzt ölt a marokgépes Neo Geo X-be, mely a nagy testvér kézben elférő változata, annak minden szépségével.

A masina 20 legendás játékkal előre telepítve érkezik, méghozzá nemcsak Amerikába, hanem ide Európába is, december 6-án. A 199 eurós Gold Limited Edition (tulajdonképpen az összes gép ilyen, mert nyilván nem éri meg hosszú ideig gyártani) dokkolóval, klasszikus joystickkal, és Ninja Master's cartridge-dzsel együtt debütál, de később lesz csak a gépet tartalmazó alappakk is, 129 euróért. A játékok, amiket később kiadnak, memóriakártyákon lesznek hozzáférhetők -- bár a cartridge szó nem pontosan ezt jelenti, retrókonzol révén nyugodtan élhetünk e kifejezéssel.

Rövid személyes megjegyzés a végére: a Neo Geo X imádni való kütyünek tűnik, de meglehetősen drága egyszersmind. Van itt valaki, aki beruház rá? Egyéb infók a hivatalos honlapon olvashatók, angolul persze.

Decemberben Európába jön a Neo Geo X
Íme a Neo Geo X Gold Limited Edition -- ára 199 euró, a Mikulás hozza majd