Ha nem lenne elég, hogy idén jelenik meg a Resident Evil 6, illetve Milla Jovovich főszereplésével a Resident Evil: Retribution, jó hír, hogy a Capcom szeptemberre tűzte ki a Resident Evil: Damnation megjelenését is. Két hónap alatt tehát két filmet és egy játékot élvezhetünk a híres sorozat alapján.

A 2008-as Resident Evil: Degeneration folytatásában Leon S. Kennedyt kísérhetjük el Kelet-Európába, ahol az a feladat vár rá, hogy kiderítse, valóban használnak-e bioorganikus fegyvereket (Bio-Organic Weapon, B.O.W.) az egyre több áldozatot követelő polgárháborúban. Hősünk sikeresen szivárog be az egyik kis településre, majd azt a parancsot kapja, hogy távozzon, Leon azonban nem törődik főnökei utasításával, és azon van, hogy megállítsa a pusztítást.

A Suga Shotaro (Resident Evil: Degeneration) által írt film szeptember 25-én kerül a boltokba Blu-ray-en és DVD-n. A lemezeken a Las Plagas: Organisms of War című minifilmet, a munkálatokat bemutató dokumentumfilmet, és egy bakiparádét találunk, a Blu-ray kiadáson pedig koncepciórajzokat is megtekinthetünk.