• Dario Argento játékfejlesztésbe kezdett
  • Egy természetfeletti pszichológiai horrorcímen dolgozik

Dario Argento a horror nagymestereként vált ismertté az elmúlt évtizedek alatt, aki olyan kiváló alkotásokat tett le az asztalra, mint a Jelenség, vagy éppen a Sóhajok, ami saját műfaján belül is bravúrként lett elkönyvelve. A legendás rendező most a kamerát és a direktori széket számítógépre cserélte, ugyanis a Clod Studios-szal karöltve egy pszichológiai horrorjátékon dolgozik, ami a Dreadful Bond címet kapta.

"A Dreadful Bond egy olyan projekt, ami nagyon közel áll hozzám, a kedvelt témáimhoz, a filmjeimhez, az álmaimhoz: van benne valami, a mélyben, ami azonnal magába rántott. Boldogan indulok el a Clod Studioval ezen az új úton." -- nyilatkozta az elismert szakember, aki a művészeti igazgató szerepét tölti be a fejlesztésben.

A Dreadful Bond, ahogy manapság a legtöbb játék, a Kickstarteren keres támogatást, a gyűjtésből még 18 nap van hátra. A Clod Studio kezdetnek viszonylag szerény összeget, 67.332 dollárt (vajon honnan jött ez a szám?) szeretne kapni, de ehhez a rajongóknak még majdnem ötven ezer dollárt kellene összeadniuk.

dreadful-bond.jpg

Mit kínál a Dreadful Bond? Természetfeletti kalandot, egy titokzatos kúriát, amelyet első személyű nézőpontból lehet felfedezni, ezernyi veszélyt, félelmet. A játékot az Unreal Engine 4 hajtja meg, különlegessége pedig az, hogy fekete-fehér lesz. Természetfeletti, félelmetes kaland ez, amiben felismerhetők lesznek Dario Argento stílusjegyei, a művészeti részét pedig az 1960-as, 70-es évek horrorjai, valamint a giallo inspirálták. Érdemes befektetni ebbe a különlegesnek ígérkező játékba, Dario Argento munkásságát ismerve nem lesz gond a minőséggel.