A második rész Phoenixnek, a káosz és ellenállás szívébe, Rogue Statesbe való utazásával kezdődik. A feladata egyszerű, egy orosz nyomozóval kell találkoznia, akitől átveszi a foglyul ejtett gyilkost, akit aztán World Unionba szállít, hogy az igazságszolgáltatás tegye a dolgát. De Phoenix már nem ugyanaz a fiatal nő, aki ezt a nyomozást elkezdte.

A játékban rögtön két szereplőt is irányíthatunk: a társadalmi összeomlás cinikus túlélőjét, Anatolij Pavlovot, és a kiábrándult, de politikailag naiv Phoenix Wallist. Kettejük rejtélyekkel teli útja során olyan akadályokba fognak ütközni, mint még soha. Ezek a bátorságukat és az elszántságukat teszik próbára, miközben azt a rejtett igazságot próbálják felderíteni, ami az általuk ismert világ mögött rejtőzik.

Az előző részhez hasonlóan itt is a teljesen 3D-s világban élhetjük át a kalandjaikat, ahol rengeteg logikai feladvány vár majd ránk. A játékmenet non-lineáris, és az általunk hozott döntéseink befolyásolják a játék későbbi kimenetelét, ezzel azt is, hogy melyik alternatív befejezést láthatjuk. Rajtunk kívül még több mint 60 egyedi, de nem játszható karakterrel lesz dolgunk, velük egy intuitív dialógusrendszerrel tudunk kapcsolatot teremteni.

A Culpa Innata: Chaos Rising a török Momentum kezei között formálódik, és idén ősszel kerül majd boltokba a Strategy First kiadásában.

Újak híján csak az előző játékból tudunk képeket mutatni.