Dr. Horace Day 1845-ben készített egy kezdetleges tapaszt, amellyel a sebeket szerette volna óvni a fertőzésektől. Szövött anyagból készült még ez, és sok víznek kellett a folyókon lefolynia, amíg a ma ismert ragasztószalagokhoz eljutottunk.

Sokoldalú segítőtárs a mindennapok problémáira

Ha már kellett gyorsan valami rögzítőeszközt találnod, és kéznél volt bármilyen, a célnak megfelelő ragasztószalag, akkor tisztában vagy ennek az eszköznek a hatalmas jelentőségével. A cadmas.hu ragasztószalagjaiban garantáltan nem fogsz csalódni. Mivel ma már rengetegféle ragasztótípus létezik, náluk felhasználási területenként csoportosítva találhatod meg a ragasztószalagokat. 

cadmas.jpeg

A kétoldalas ragasztószalagok a ragasztószalagok között is kiemelkedő szerepet töltenek be. Ugyanúgy, mint a többi szalagos ragasztó esetében itt sem kell attól tartanod, hogy a kétoldalas termékek használata során lecsepeg a folyékony ragasztó, emellett pedig itt is garantált a nagyon erős rögzítés. És mivel szalagos kiszerelésben kaphatók, nagyon könnyen a kívánt méretre lehet szabni. Sokkal gazdaságosabb lesz így az anyagfelhasználás, nem kell sok felesleget kidobni a szemétbe. Kész haszon.

Nagyon népszerű termék a kétoldalas ragasztószalag

A kétoldalas ragasztószalagok használata messze meghaladja a klasszikus ragasztószalagok csomagolástechnikai szerepét. Már a neve is arra utal, hogy nem csupán az egyik oldala képes tapadni, hanem mind a kettő. Éppen emiatt is olyan nagyon népszerű termékekké váltak napjainkra, és nem is szoktak hiányozni a mesteremberek mindennapi felszereléseit rejtő táskákból vagy dobozokból.

A legkülönfélébb felületek összeillesztéséhez és tartós rögzítéséhez alkalmazhatók ezek a ma kifejezetten kedvelt termékek. Ilyenek például a papír, az üveg, a tükör vagy más egyéb megannyi barkács alapanyag. Számos méretben elérhető, a hordozó és a ragasztóanyag, valamint a szín és a hőállóság alapján is válogathatsz a termékek között.

Extra szerepekben is helytáll

Gondoltad volna, hogy a szabadban is nagyon hasznosan alkalmazhatod a kétoldalas ragasztószalagokat? Ha van például kerted, ahol a rovarokkal gyakran meggyűlik a bajod, a kétoldalas ragasztószalaggal nagyon sokat tehetsz, hogy a szabadban elköltött családi ebédek nyugodalmasan teljenek. Csak fel kell tekerned az asztal és a székek lába köré egy-egy kétoldalú ragasztószalag darabot, és a rovarok máris iszkolni fognak az abból kiáramló szaganyagok elől. Ugyanezt a hatást érheted el a veteményeskertben is, amikor a kitámasztott palántáidat a kéretlen rovarlátogatásoktól ezzel a kétoldalas ragasztószalagos módszerrel óvod.

A kétoldalas ragasztószalag szuper találmány, alkalmazd te is kreatívan mindennapjaidban, és tedd vele az életed sokkal egyszerűbbé és élvezetesebbé.