Az a jó, ha kiskamasz gyermeked van, akkor még valami izgalmas alternatívával el lehet csalogatni a tablet vagy számítógép elől, és mi lehetne ennél csábítóbb, mint egy igazi, kalandos szabadulószobás játék.

Az Időcsapda munkatársai elárulják, hogy valójában mitől lesz gyerekbarát egy szabadulószoba.

Lebilincselő sztori

A gyerekek különösen vonzódnak a kincskereséshez, a rejtélyek megoldásához. Pláne, ha valami olyan tematikához köthető, amit ismernek, sőt szeretnek.

idocsapda.jpeg

A Harry Potter történetek számos játékkészítőt inspiráltak, így a varázsvilág helyet kapott az escape game-ek között is. A helyszínek, mert három szoba is elérhető, hangulatukban teljesen illeszkednek a varázsló fiú történetéhez. A Varázsvilág szobákban a küldetések ismerősek lehetnek azoknak, akik olvasták a könyveket vagy látták a filmeket. Míg az egyikben meg kell keresni a bazilikuszt és le kell győzni, a másikban meg kell menteni Sirius Blacket a dementoroktól, a harmadikban pedig a Weasley-házban kell küldetést teljesíteni. 

Mitől lesz gyermekbarát a szabadulószoba?

A legfőbb ismérve, hogy a berendezésében nincs semmi félelmetes vagy ijesztő. Téves az az elgondolás, hogy a családbarát szobák esetében könnyebbek lennének a feladványok. Miért is lennének? Így a játék izgalma a szülőket és a gyerekeket is magával ragadja. A lurkóval érkező családok játékmenetét igyekszünk a lehető legjobban segíteni, ha szükség van rá, hogy a sikerélmény a kaland végén meglegyen. 

Maraton

Ha egyszer egy üzlet beindul… akkor nincs megállás. Nagy öröm, ha időben sikerül a kijutás vagy a küldetés teljesítése, de az emberben még dolgozik az adrenalin, és folytatná a nyomozást. Szerencsére vannak olyan helyek, ahol lehetőség van egymás után több pályán is végigmenni. Így több órán keresztül kutakodhattok, keresgélhettek, törhetitek a fejeteket. Akár két vagy három szoba feladványait is megoldhatjátok, ha bírjátok szuflával.

A szabadulószobákat Budapesten tetszőlegesen választhatjátok ki, nem csak a Harry Potteres pályákra vonatkozik a lehetőség.

Szülinapi zsúrt szeretne a gyerek?

Kösd össze a kellemest a hasznossal! Keress egy olyan szabadulószobát, ahol rendelkezésre áll egy külön terem, vagy meg tudják oldani a helyszín biztosítását. Így mindenki biztosan kényelmesen elfér, és még játszanak is egy nagyot. Erre a szülinapra garantáltan sokáig emlékezni fognak a résztvevők.

Te is szeretnéd a csemetéd meglepni egy lebilincselő szülinapi bulival? Nézd meg az Időcsapda pályáit, akik a legnépszerűbb szabadulószobák üzemeltetői Budapesten. A Csernobil csapdája vagy a Börtöncsapda is remek szórakozást ígér kisebbeknek (8 éves kortól) és nagyobbaknak egyaránt.