Az elmúlt gazdasági év volt az első olyan 12 hónapos periódus, amiben az EA egymilliárd dollár feletti bevételt könyvelt el a digitálisan terjesztett játékok terén. A cég idén kétmilliárdot vár, a közeli jövőben pedig teljes egészében digitális terjesztésre fog átállni.

„Ez a közlejövőben fog megtörténni. Már célba vettük ezt, és nagyon izgatottak vagyunk. Noha a boltok fontos csatornák a számunkra és jó kapcsolatot ápolunk velük, a legfontosabb magukkal a játékosokkal kialakított kapcsolat. Ha a felhasználók digitális úton akarják beszerezni a játékokat, akkor ezt fogjuk csinálni; ez sokat javítana az üzletünkön. Ezzel lehetővé válik, hogy többet tartsunk meg abból, amit megkerestünk, hogy több lehetőséget biztosítsunk és személyre szabhassuk azt, amit csinálunk.

Az üzleti ágaink közül egyértelműen a digitális szegmens fejlődik a leggyorsabban, így a közeljövőben az Electronic Arts 100%-ban digitálisan fogja terjeszteni a játékait. Pont. Ez egy nap meg fog történni, elkerülhetetlen.” -- Frank Gibeau