A Crytek általános ügyvezetője, Nick Button-Brown a GDC során jelentette be, hogy a cége nem csak a Homefront folytatásán, illetve a Kinectre tervezett Ryse-on dolgozik, hanem egy harmadik, titkos játékon, melyet áprilisban fognak bejelenteni.

„Az üzleti stratégiánk fontos részét jelentik a nagy költségvetésű, konzolokra és PC-re írt játékok, s a lehető legjobb minőséget szeretnénk nyújtani, bármelyik platformról is legyen szó. Már tudtok a Homefrontról, és tudtok a Ryse-ról, de van egy másik játékunk is. Mindhárom projekt remekül néz ki.

A harmadik játék fantasztikusan fest. Tényleg, ez az eddigi legjobb ilyen típusú projekt, amin dolgoztunk. Csodásan néz ki, és a csapat nagyon-nagyon jól halad. Jó látni, hogy ilyen lelkesen csinálják a munkájukat. Mindenki nagyon boldog.” -- Nick Button-Brown

Egy álláshirdetés szerint az Electronic Arts és a Crytek egy új közös játékon dolgozik, ami lehet a Crysis-széria következő része, de elképzelhető egy régóta várt TimeSplitters folytatás is, elvégre a német cég 2009-ben felvásárolta a sorozat mögött álló, akkoriban haldokló Free Radical Designt. Persze az is elképzelhető, hogy egy teljesen új IP-t mutat be a cég, ám bármi is legyen ez az új játék, több mint valószínű, hogy az már a CryEngine 3 felfrissített változatán fog futni, melyet a GDC-n a nagyközönség is láthatott.