Cryptic Studios: síri csönd...A Cryptic Studios elég ügyesen beköszönt az iparba, hiszen első címük, a City of Heroes a mai napig bennragadt az MMORPG-k mára már óceánná duzzadt mezőnyében, amelyhez szerencsésen kapcsolódott hozzá az „ellenpólus”, a City of Villains. Bő egy éve újabb örömteli hírt közölt a kaliforniai csapat: a Marvel őket bízta meg a híres képregényes cég univerzumán alapuló MMORPG elkészítésével, melyre kiadónak azonnal lecsapott a Microsoft. Hogy ez nem tetszett-e a „City of...” játékokat gondozó NCsoftnak, vagy ahogy a hivatalos közleményben áll, valóban a Cryptic akart megszabadulni a kolonctól, hogy a jövőbeli projektekre koncentrálhasson, az mindegy is, a lényeg, hogy ahogy arról korábban beszámoltunk, a koreaiak egyszerűen megvásárolták a CoH/CoV jogait, és innentől kezdve ők viszik tovább a szuperhősök és főgonoszok városaiban játszódó kalandokat.

A stúdió mindenesetre, ahogy említettem, úgy kommentálta mindezt, hogy innentől kezdve nyugodtan dolgozhatnak az új ötleteiken és melóikon. Igen ám, de már a következő héten felröppentek az első szóbeszédek arról, hogy veszélybe került a Marvel Universe Online fejlesztése, egyesek egyenesen ennek leállításáról beszéltek. Mind a Microsoft, mind a Cryptic rébuszokban beszélt, ami kb. a „sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk” kitételnek felelt meg. A közösség srácokkal szimpatizáló tagjai mindenesetre szerettek volna bővebb információkhoz jutni, joggal.

Hogy ezt elégelte-e meg a stúdió, vagy sem, nem tudni – ami tény, és amelynek apropóján ezen írás megszületett, hogy a csapat pár napja lezárta a kommunikációs csatornákat, és erről egy közleményben tájékoztatta a nagyérdeműt a hivatalos fórumon, íme:

A Cryptic Studios készülő projektjein dolgozva elértünk egy olyan pontra, ahol minden energiánkat arra kell koncentrálnunk, hogy a legjobbat tudjuk kihozni ezekből.

Így hát a mai nappal lezárjuk a Cryptic Studios fórumait és blogját.

Nagyon izgatottak vagyunk a stúdió jövő évi és azutáni tervei miatt, de most minden figyelmünket ezekre kell fordítanunk. Nagyszerű dolgok készülnek, és alig várjuk, hogy beszámoljunk nektek ezekről!

Tudjuk, hogy hiányozni fog a jelenlétünk a fórumokról és a blogról, és ezért elnézést kérünk. Ennek ellenére továbbra is figyelni fogunk, és a visszajelzéseket, javaslatokat feljegyezzük!

Mindenki itt, a Cryptic Studiosnél meg szeretné köszönni a támogatásotokat és részvételeteket. Az elkövetkező hónapokban több információt fogunk közölni a projektjeinkről, így figyeljétek a CrypticStudios.com oldalt.

Köszönjük még egyszer, találkozunk 2008-ban!

Nos, szokatlan lépés, de valahol érthető persze. Úgy tűnik tehát, nincs gond, sőt, a srácok lehet, hogy tényleg valami nagy dobásra készülnek. Tehetséges csapatról van szó, semmiképpen ne temessük őket; természetesen figyelni fogjuk a beígért információkat, és szállítjuk őket, amint befutnak.

(Alant a két "City of..." játékból származó képek láthatók.)