A 2017-es Wonder Woman a megboldogult DC Moziverzum egyik legnagyobb sikere volt, mind kritikailag, mind pedig pénzügyileg, azonban a Gal Gadot-féle Csodanő már nem kap szerepet James Gunn rebootolt frencsájzában. Ennek legfőbb oka természetesen az, hogy a DC Studios fejese teljesen új lappal szeretne indulni, mindenesetre az sem segített sokat a dolgon, hogy a Wonder Woman 1984 című folytatás 2020-ban alaposan megbukott, szóval ha esetleg a Warner nem kaszálta volna el a DCEU-t, valószínűleg akkor sem kaptunk volna egy harmadik epizódot. A legtöbb rajongó valószínűleg teljesen tisztában van ennek okaival, azonban a főhősnő édesanyját alakító Connie Nielsen nem érti, hogy miért is hiúsult meg a Wonder Woman 3, és úgy véli, hogy ezzel a DC hatalmas lehetőséget és rengeteg pénzt szalasztott el.

wonder-woman-connie-nielsen-lilly-aspellsocial.jpg

Szerintem ez őrület. Őszintén szólva nem értem az egészet. A Wonder Woman annak idején csak a mozikban 800 millió dollárt termelt, hatalmas és nagyon, nagyon szenvedélyes rajongói bázissal rendelkezik. Ezek látványos filmek, tehát nincs számomra felfogható oka annak, hogy ebbe a franchise-ba nem invesztálnak pénzt és energiát. Ha üzletasszony lennék, akkor erre azt mondanám, hogy kihagyott ziccer. Pedig ott a lehetőség. Továbbá minden egyes alkalommal, amikor nekiálltunk, bármely más DC-projekténél sokkal kisebb költségvetésből kellett dolgoznunk. Nagy kár. Remélem, hogy meggondolják magukat, rájönnek, hogy ez őrültség. Dollármilliárdokat hagynak veszni. Az, hogy tulajdonképpen nem vállalják fel ezeket a rajongókat és nem teljesítik a vágyaikat, olyasmi, amit egyáltalán nem fogok fel ép ésszel” – nyilatkozta a színésznő a Den of Geeknek, ahová a Gladiátor 2 miatt kapott meghívást.

Noha a Wonder Woman a DCEU egyik legsikeresebb filmje volt, a folytatás a koronavírus-járvány idején került forgalomba: egyszerre volt látható a mozikban és az HBO Maxon, így nem termelt túl sok pénzt a kasszáknál, 170 milliót kalapozott össze világszinten, valamint streamingen állítólag jól futott, és a torrentoldalakon is népszerű volt. Ezután viszont a DCEU összeomlott, és bár egy ideig szó volt róla, hogy Gal Gadot Csodanőjét átmentik az új DCU-ba, ám ebből végül nem lett semmi.

A képek forrása: Warner