Több terméke mellett az ASUS az idei CES-en bemutatta a ROG ARES II videokártyát is, mely a gyártó állítása szerint minden eddiginél masszívabb teljesítményt nyújt. Az ARES II impozáns VGA, a megszokott fedélzeti hűtésen túl (mely 8 cm-es ventilátorral üzemel) egy sajátos, hűtőcsöves megoldással egy másodlagos 12 cm-es ventilátor beszerelését is igényli. Bár külalakra az ARES II emiatt nem valami vonzó, erejét két HD 7970-es GPU és 6 GB-nyi GDDR 5 memória szolgáltatja, így érthető, hogy kell neki a brutális szellőztetés. További adatok a kép alatt.

CES 2013: Bemutatkozott a kegyetlen ASUS ROG ARES II
ASUS ROG ARES II -- Két 7970-es VGA egyben

  • Két AMD Radeon HD 7970 GHz Edition GPU
  • 6 GB GDDR5 memória
  • 1100 MHz-es turbó órajel
  • 1050 MHz-es alap órajel
  • 6600 MHz-es memória órajel
  • 2x384 bites memóriacsatoló
Persze egy ilyen erős fenevadnak sok energiára is szüksége van: bár hivatalos adatok nem állnak rendelkezésünkre, egy mezei 7970-es áramfelvételének kétszeresével számolhatunk. Hisz, ha jobban megnézzük, a ROG ARES II két 7970-es kártya egyetlen lapra erősítve. Mérete 11,8 hüvelyk, ergo csakis nagy, játékosoknak szánt PC-kbe lehet beépíteni (micsoda meglepetés), a hivatalos mérések szerint pedig 13%-kal szárnyalja túl az Nvidia GeForce GTX 690-esének videojátékok alatti átlagteljesítményét, méghozzá 31 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten, emiatt elméletileg hosszabb becsült élettartammal.

Az ASUS ROG ARES II rendkívül limitált példányszámban jelenik meg: mindössze 1000 darabot nyomnak belőle, egyedi számozással. Hivatalos dátumot és árat nem kaptunk, de becslések szerint olyan 1500 dollár körüli árcédulára lehet majd számítani. Na, ki vesz belőle mindjárt kettőt?