Jótól lopni nem szégyen, csak éppen büntetendő. Még nagyobb a baj, ha egy nagy kiadó a sértett, úgyhogy David James nem győz magyarázkodni az Activision és a vásárlói előtt, miután egyik bedolgozó külsős alkalmazottjáról kiderült, hogy számos fegyver modelljét egy az egyben a Call of Duty: Black Ops 3-ból nyúlta, éppen csak egy kis átalakítást végzett rajtuk. A még mindig korai hozzáférés stádiumában leledző Orion egy időre ki is került a Steam kínálatából, így James nem tehetett mást, mint kiborította a bilit és kiteregetett mindent egy posztban, közzétéve a modellezővel folytatott beszélgetéseket is.

orion-chat.jpg

A dolog hátterében elmondása szerint az áll, hogy ő és a művész személyesen sosem találkoztak, minden kontaktus online, arc nélkül történt. Amikor kérdőre vonta a gyanúsítottat, kitérő választ adott, majd miután az Activision bizonyítékként átküldte az érintett asseteket és szembesítette Binh Le-t, az annyit üzent: „Nincs mit mondanom az üggyel kapcsolatban. Sajnálom, hogy ennek kellett történnie. Leléptem”, és azóta sem válaszol. A gondot csak fokozza, hogy Le más kollégáinak is átadott sajátjaként beállított anyagokat, így nem tudni, hogy esetleg van-e még valami, ami lopott. És ha még ez sem lenne elég, a jelek szerint Binh Le, alias Tin Le korábban már keveredett hasonló ügybe. David James igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy ennek ellenére továbbra is gőzerővel dolgoznak a játékon, és minden igyekezetükkel azon vannak, hogy a dinós lövölde az ügy ellenére elkészülhessen.

A játék sorsa amúgy is elég hányattatott, a jelenleg Steamen csak Orion címen kapható program az Orion Projecttel azonos, ami a kickstarteren elhasalt Guardians of Orion utódja, ráadásul idén augusztusban vált free-to-play modellre, ami azért is furcsán hangzik, mert az agész játék nem több, mint egyetlen euró.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!